Futbol Sala

El CE Sant Julià mantindrà el primer equip

Les converses amb la federació, que projecta un conjunt sub-21, van cap a l’acord de col·laboració

El CE Sant Julià mantindrà el primer equipArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La possibilitat que el primer e­quip del Sant Julià passi a ser gestionat per la federació de futbol (FAF), que té un projecte per a la creació d’un equip que competeixi a Espanya, ha quedat descartada després dels darrers contactes entre ambdues parts. Se­gons ha pogut saber el Diari la relació entre l’organisme federatiu i el club lauredià s’encamina cap a un acord de col·laboració que fonamentalment serà esportiva i deixarà de banda despeses i gestió.

Malgrat que la possibilitat estava sobre la taula, la FAF no la veia amb mals ulls i per al comú de Sant Julià significava alleugerir les despeses de Sasectur –l’empresa en què participava el comú especialitzada en l’àmbit esportiu es troba en una situació econòmica força delicada–. Des de la corporació laurediana es considera que el primer equip del Sant Julià és un emblema esportiu de la parròquia, tant pel que representa en l’àmbit de la formació com en el primer equip. L’entitat laurediana ha estat capdavantera amb el treball del planter durant molts anys i des de la desaparició de la secció de l’FC Andorra els sèniors també són referència i l’únic club que competeix fora del Principat, a la tercera espanyola. En aquest moment de les converses s’han tractat alguns dels termes de la futura col·laboració però falta aprofundir-hi, i un cop hi hagi el vistiplau des de les parts tècniques s’haurà d’acabar d’aprovar des del vessant més estrictament polític. En un sentit o un altre, el mes vinent hauria de quedar definit el grau de col·laboració entre dues parts que en a­quests mo­ments consideren beneficiós que hi hagi una entesa per al treball conjunt.

Sigui com sigui, la federació de futbol segueix mantenint el projecte que va presentar al febrer i amb el que persegueix augmentar el nivell d’una selecció que en els darrers temps ha perdut pistonada i ha patit massa en les competicions que ha disputat. Els responsables de la FAF consideren que la lliga domèstica, de caire molt amateur que disputa els partits entre setmana i en la que s’entrena poc, no és suficient per augmentar la competitivitat. El seu objectiu és formar un grup de jugadors seleccionables i de categoria sub-21 amb qui realitzar càr­regues importants de treball durant la setmana i que ells s’acabin convertint en el nucli de la selecció del futur. S’havia expressat que en cap moment s’ha pensat a tocar els jugadors del primer equip del Sant Julià tot i que per lògica alguns d’ells haurien d’entrar en les convocatòries de l’equip nacional tenint en compte el seu nivell. Un acord de col·laboració podria facilitar per exemple que alguns d’aquests jugadors estiguessin en la disciplina de l’equip de la FAF quan els entrenaments no se solapessin.

En espera de com acabin les converses amb el Sant Julià, des de la federació s’han sospesat diferents possibilitats per a la banqueta del futur equip, la majoria del país i alguna de fora. A hores d’ara la persona que té més números de ser escollida és Moisés Gonçalves, l’exjugador de l’FC Andorra que el cap de setmana passat, amb el Canut, tancava una etapa a l’FC Andorra en què ha estat jugador i entrenador. El seleccionador nacional, Xavi de la Rosa, exercirà de coordinador del projecte. Tampoc es coneix en quina categoria arrencarà el nou equip a Catalunya, en principi la temporada 2016-17.

tracking