Bàsquet

Un any de desil·lusió

Tot i la bona primera volta el MoraBanc Andorra no millora els registres de la temporada passada

Un any de desil·lusióFernando Galindo

detail.info.publicated
Andorra la Vella

Creat:

Actualitzat:

La temporada 2015-16 del MoraBanc Andorra deixa els mateixos números que la 2014-15. Permanència, amb dotze triomfs i el catorzè lloc. Les sen­sacions, però, són oposades. En l’any del retorn a l’ACB els problemes classificatoris van obligar a força canvis que van funcionar. Es va acabar de pujada i amb una salvació que era tot un èxit per com havia anat tot; a la meitat de l’exercici que ha acabat la trajectòria convidava a pensar a lluitar pel play-off, però el final ha estat de baixada i amb l’equip desmanegat.

Vuit triomfs en la primera volta, quatre en la segona i una sensació general de desinflada i desil·lusió que presagien força canvis per a la temporada vinent. La continuïtat o no del tècnic és el primer pas per començar a confeccionar la plantilla 2016-17, que com la temporada anterior té tres jugadors confirmats de moment: llavors van ser Sada, Schreiner i Bogris –va acabar marxant– i ara són Stojanovski, Navarro i Betinho. Apuntalar la direcció de l’equip, amb canvis en una posició de base en la qual s’ha patit molt, és una de les prioritats per a la direcció esportiva. Sada ni ha comptat al final, Schreiner ha anat en davallada i Holt, fitxat entrada la lliga, no ha respost a les expectatives. La feina de Solana no serà immediata i arrencarà després d’un període de reflexió.

Bona primera volta

amb la Copa a prop

L’equip va fer una primera volta de campionat bona i fins al darrer partit va mantenir possibilitats d’aconseguir plaça per a la Copa del Rei. Tot i que quedaven encara tres partits per al tall la derrota a la pista d’Obradoiro en la pròr­roga va reduir les possibilitats per a un equip que havia aconseguit derrotar rivals com l’Unicaja o el Gran Canària i havia patit algun entrebanc inesperat, com la der­rota a casa davant del Manresa en la tercera jornada.

El calendari de la segona volta convidava a l’optimisme per seguir en la lluita per estar entre els vuit millors i poder assolir plaça de play-off. Arribaven equips de la lliga del MoraBanc, en el que ja brillava el georgià Shermadini, tot un referent en el joc interior. Es va arrencar la segona volta vencent el CAI a casa, però la primera ensopegada seriosa va ser contra el Tenerife. Un avís per a navegants.

Un reforç i pitjors

resultats

La lesió de David Navarro fa que el club aposti per reforçar l’exterior i una direcció que no rutllava, amb pocs punts i irregularitat. Arriba el nord-americà Stephen Holt, del qual hi ha bones referències. L’efecte, però, no és el desitjat. Després de vèncer in extremis l’Estudiantes i amb solvència a Manresa, arriben derrotes inesperades que deixen l’equip tocat. Fuenlabrada, el cuer Gipuzkoa i Múrcia afebleixen la moral del MoraBanc.

La ‘pallissa’ al Joventut, un miratge

L’equip comença a moure’s en ter­ritori de ningú i el tècnic pren decisions dràstiques, com deixar Schreiner sense jugar un dia o Sada un altre. A l’ostracisme del capità se li afegeix una lesió a cinc jornades per al final que el deixa inèdit. Arriba a la convocatòria per a les dues últimes però Peñar­roya no li dóna cap minut. La pallissa al Joventut (96-65) atorga la dotzena victòria i la permanència matemàtica, però és un miratge. Les quatre darreres jornades són de nou derrotes i la temporada acaba molt grisa i amb un vestidor tocat.

tracking