Curses de muntanya

Ferran Teixidó completa el Quilòmetre Vertical de Zegama en sisena posició

Ferran Teixidó va finalitzar ahir en sisena posició el Quilòmetre Vertical de Zegama (Guipúscoa).

Segona prova puntuable per a les Skyrunner National Series Spain, Andorra, Portugal, en la modalitat vertical. Teixidó va cobrir els 1.015 metres de desnivell entre Arriaundi i Iraule en un temps de 38’24’’, i va quedar a només 22 segons del tercer lloc del podi, que va ocupar el català Agustí Roc (38’02’’). La primera posició va ser per al sorprenent corredor local Iban Murua, amb un registre de 36’43’’, que va quedar per davant d’un dels grans favorits, Oriol Cardona, segon a 4 segons.

Teixidó, que venia de ser tercer a la Copa del Món, es va mostrar satisfet de la cursa realitzada. “Si mires la posició i veus que ets sisè... però el temps és bo i he tingut a tocar a l’Agustí [Roc] i a l’Íñigo [Lariz, cinquè]. Aquestes curses van bé per això. Hi ha molt nivell i t’animen a tornar a entrenar i a motivar-te”, explicava Teixidó. El corredor explicava com era el recorregut. “L’inici no m’anava gaire bé perquè era molt ràpid i al tros més vertical vas al límit ja. La primera part no m’agradava, la segona sí. L’ambient era molt maco i segur que aviat serà una prova mítica”.

Demà arribarà la Zegama-Aizkorri, mítica marató de la Copa del Món, amb Kilian Jornet i l’andorrà Sintu Vives a la sortida.