TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Futbol

Les estelades animen la Copa

El Barça recorre davant la resolució de la delegació del Govern a Madrid que prohibeix lluir aquestes banderes a la final

Les estelades animen la Copa

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan falten dos dies per a la final de la Copa del Rei entre el Barça i el Sevilla, la polèmica sobre les estelades han deixat en segon terme l’actualitat esportiva. I és que les reaccions –de tot tipus– per la prohibició de portar estelades a l’estadi –mesura presa per la delegació del Govern a Madrid– no es van fer esperar. En l’àmbit institucional, el Barça va interposar ahir un recurs contenciós administratiu especial en els Jutjats de Madrid per la protecció de drets fonamentals i una petició de mesura cautelar de suspensió de la resolució. “Amb accions com aquestes, l’FC Barcelona defensa i seguirà defensant la llibertat d’expressió dels seus socis i aficionats”, explicava el club en un comunicat. La resolució al recurs hauria d’arribar en principi aquest migdia.

D’altra banda, Josep Vives, portaveu del Barça, va informar que el president Josep Maria Bartomeu assistirà a la final, tot i que no descartava algun tipus de mesura de protesta com no anar al dinar de directives o fins i tot no asseure’s a la llotja del Vicente Calderón. En cap cas l’entitat es planteja que l’equip no disputi el partit, com, per exemple, demanava el portaveu d’ERC en el Congrés, Joan Tardà. Qui es va voler solidaritzar amb el Barça i anar en contra de la prohibició va ser el president de la Generalitat, Carles Puigdemont i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que no assistiran a la final en senyal de protesta.

La decisió de la delegada del Govern, Concepción Dancausa, va despertar el suport del president del Govern espanyol Mariano Rajoy, que va recordar que les normes de la federació espanyola de futbol i de la UEFA prohibeixen aquest tipus de símbols, i d’altres membres del Govern.

En contrapartida, la consellera de presidència i portaveu de la Generalitat, Neus Munté, va qualificar la decisió d’“arbitrària, injusta i molt surrealista”, al temps que recordava que l’estelada és “del tot legal”.

INTERNACIONAL

Bojan no veu "cap polèmica

"Bojan Krkic, davanter de l’Stoke City i que ha jugat nombrosos partits amb Catalunya, considera que “no hi ha cap polèmica” ni violència amb la presència d’estelades en els partits de futbol. Qüestionat sobre la prohibició a dur les banderes a la final de la Copa, Bojan va comentar que “de polèmic no veig res per dur-les. Al final és una bandera que la gent simplement exposa en un estadi de futbol i en cap moment he vist cap acte de violència, sinó tot el contrari. Per mi no hi ha polèmica”. El davanter va mostrar la seva preferència perquè el Barça faci el doblet.

tracking