Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Curses de muntanya

Ultra trail de luxe

La vuitena edició comptarà amb la presència de Kenichi Yamamoto, Núria Picas, Lluís Sanvicente o Marc Casal
Lluís Sanvicente

Lluís Sanvicente

Lluís Sanvicente tornarà a disputar la Ronda dels Cims de l'Andorra Ultra Trail Vallnord.

Actualitzada 18/05/2016 a les 10:41
L’Andorra Ultra Trail Vallnord creix any rere any i aquest 2016 superarà tots els rècords de participació. Per primera vegada en els vuit anys d’història de la competició, les quatre curses més destacades –la Ronda dels Cims, la Mític, la Celestrail i la Marató dels Cims– han esgotat les places, quan tot just resten dos mesos per a la competició, que enguany se celebrarà entre el 14 i el 17 de juliol. A més de l’èxit de participació, l’Andorra Ultra Trail 2016 també disposarà d’un cartell competitiu de primer nivell. La plana major dels vencedors de l’edició passada repetiran i també hi seran presents vells coneguts de la prova, com ara el japonès Kenichi Yamamoto, figura mediàtica al seu país.

La Ronda dels Cims, la prova més emblemàtica amb un recor­regut de 170 quilòmetres i 13.500 metres de desnivell positiu, no comptarà amb Francesc Solé, vencedor de les darreres dues edicions, però sí amb els francesos Nahuel Passerat i Eric Ressencourt, tercer i quart classificats l’any passat, respectivament, Lluís Sanvicente o Nerea Martínez, doble guanyadora el 2012 i el 2015. També hi serà Eduard Barceló, que saltarà a la Ronda després d’imposar-se a la darrera edició de la Mític. “Tenim la fortuna que molts dels corredors que participen en la prova volen tornar-hi i aquest any hem aplegat molt bons noms i es podrà veure un gran espectacle”, comentava Valérie Lafleur, de Cims Màgics, empresa organitzadora de la prova.

Una de les altres atraccions mediàtiques de l’Ultra Trail 2016 serà el retorn de la catalana Núria Picas. La campiona del món d’ultratrail el 2014 i el 2015 repetirà a la Marató dels Cims, la prova més concorreguda amb 750 participants, on buscarà repetir la victòria aconseguida l’estiu passat, on tornarà a trobar-se amb la segona classificada, Michele Lodge.

Marc Casal, recentment tercer classificat a la primera prova de les Skyrunner World Series a la Xina, buscarà revalidar el triomf de l’any passat a la Celestrail, on Olatx Alvariño també hi serà present per intentar aconseguir de nou el triomf en la categoria femenina.
En espera de completar la Solidaritrail, la prova ja compta amb 2.550 inscrits i l’organització espera arribar als 3.000. Fins al tancament de divendres passat el ritme d’inscripcions s’ha mantingut un 20% superior al del 2015. Tot i tractar-se d’un esdeveniment més que consolidat en el calendari, “estem molt satisfets perquè seguim creixent. Hi ha molta fidelitat entre els corredors que ja han vingut en passades edicions, però hi ha gent que ens coneix de nou i s’anima a participar”, comentava Valérie Lafleur. Enguany també destaca la creixent internacionalització de la prova, amb participants de 40 nacionalitats diferents, entre les quals destaca una forta presència nipona –una quarantena de corredors– i també polonesa. Països com el Regne Unit, Holanda, Bèlgica, Portugal o la República Txeca també guanyen pes a l’actual edició de l’Andorra Ultra Trail Vallnord, que també comptarà amb representació de llocs com Nova Zelanda, Hong Kong i l’illa caribe­nya de Martinica.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477