Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Ciclistes de primer nivell per a la 'Purito Andorra'

La marxa, que segons Rodríguez neix amb l'objectiu de consolidar-se
Actualitzada 17/06/2015 a les 07:16
Aquest dimarts al matí s'ha fet la presentació de l'esdeveniment, que tindrà lloc el proper 9 d'agost, i s'ha donat a conèixer que ja hi ha un total de 380 inscrits.
Entre els participants hi haurà ciclistes de primer nivell –en actiu o ja retirats- i el mateix Rodríguez ha explicat que un dels nomes més destacats serà el de Miguel Indurain. La presentació s'ha fet a la seu d'Andbank, que és el principal patrocinador de la cursa. Aquesta, compta també amb el suport dels comuns, el Govern i Andorra Turisme.
La 'Purito Andorra' constarà de tres recorreguts de diferents llargades i dificultats, tots ells amb sortida a Sant Julià de Lòria: un de 145 quilòmetres, un altre de 80 i un tercer de 22. Rodríguez ha posat de manifest que la marxa més llarga està considerada "la marxa més dura d'Europa i potser del món", ja que els seus participants hauran de superar, entre d'altres el coll de Beixalís, el d'Ordino, l'alt de la Rabassa, el coll de la Gallina i l'alt dels Cortals d'Encamp.
Entre els atractius de la marxa que ha destacat el 'Purito' hi ha el fet que passarà per alguns dels recorreguts per on transcorrerà uns dies després la Vuelta a Espanya. També ha posat de manifest que "hi haurà moltes sorpreses", ja que hi prendran part alguns ciclistes o exciclistes de primer nivell mundial, entre els que hi haurà el mateix Indurain.
Per la seva banda, l'organitzador de la marxa, Emili Pérez, ha destacat que és una prova "molt extrema" que, a més, permetrà passar per rutes "inèdites" com ara la carretera de Vila a Beixalís, que tot just ara s'està pavimentant.
Les inscripcions es tancaran el 15 de juliol, i en un principi es preveia arribar als 500 participants. Tot i això, veient que ja hi ha 380 inscrits, l'organització preveu depassar aquesta xifra, i Rodríguez ha assegurat que "farem tot el que estigui a les nostres mans perquè ningú es quedi sense participar".
La marxa, que segons Rodríguez neix amb l'objectiu de consolidar-se, compta amb el suport del Govern, d'Andorra Turisme i dels comuns, molt especialment del de Sant Julià de Lòria, que és on resideix el 'Purito', i on ja hi ha una ruta, la del coll de la Gallina, que duu el seu nom.
Precisament el cònsol menor de la parròquia laurediana, Manel Torrentallé, ha destacat que gràcies a esdeveniments esportius de primer nivell com aquest es pot atreure a molta gent de fora del país. Aquesta, doncs, "és una forma diferent de donar a conèixer Andorra, especialment ara que el nom del país surt relacionat a altres coses més aviat negatives".
 
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts