Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK

Ciclisme per partida doble

El retorn de la Copa del Món de BTT i una mediàtica Vuelta a Espanya són cites destacades d’enguany al Principat
Actualitzada 02/01/2013 a les 07:53
La Copa del Món de BTT es recupera a Vallnord després de quatre anys i arribarà al juliol, i repeteix la Vuelta a Espanya amb l’espectacular final del coll de la Gallina, que va tenir molt ressò mediàtic l’any passat. Andorra Turisme hi aposta de nou en espera que el Tour torni algun dia.    L’any, però, començarà amb un Preeuropeu de futbol sala que Andorra va disputar com a amfitriona el 2007 i en què la selecció buscarà un difícil primer lloc per plantar-se a la següent ronda. I també podria viure una final de Copa a la LEB or de bàsquet, programada per a l’1 de febrer. El River Andorra i el Burgos hi estan classificats i qui guanyi el partit de divendres que ambdós disputen serà l’amfitrió. És clar, però, que la neu tindrà protagonisme els primers mesos de l’any, i tot i que la Copa del Món d’esquí alpí no es repeteix hi ha arguments en aquest 2013: Copa d’Europa d’esquí alpí masculina, Copa d’Europa de surf de neu, que s’estrena al país, i la Font Blanca d’esquí de muntanya. A banda, la Copa del Món de quilòmetre llançat o el Dorado d’estil lliure, que arribarà del 21 al 24 de febrer a Arcalís. A final d’any, i mesclant fred i motor, està previst que no falti l’Andros d’automobilisme sobre gel. En un any amb Jocs dels Petits Estats –a Luxemburg– i Jocs del Mediterrani –a Turquia­– entre les cites d’estiu destaquen el Mundial de trial, l’Ultra Trail o la triat­ló d’Andorra. També hi haurà a casa noves competicions de base,  com ara la Copa Comen infantil de sincronitzada o l’Europeu C sub-18 de bàsquet, totes al juliol.    La Pirena és baixa sonada. Després de més de vint anys venint no tenia suport econòmic per a les etapes al país. Al final s’ha anul·lat per complet. També hi ha dues competicions interessants no garantides: l’Open d’escacs, pendent del pressupost, i la International Women’s Cup de futbol femení, que va debutar el 2012.
ESDEVENIMENTS MÉS IMPORTANTS D'ANDORRA
27 i 28 juliol / setembre
Vallnord i el Coll de la Gallina, a pedals
La Copa del Món de BTT torna al Principat amb dues jornades estiuenques a Vallnord i competició en descens, cross-country i cross- country eliminator. La Vuelta, tot un èxit l’any passat, repeteix amb el final al coll de la Gallina, en una etapa que encara no té data confirmada però que segurament serà el 6 o el 7 de setembre.
23, 24 i 26 de gener
Preeuropeu de futbol sala
La selecció andorrana serà l’amfitriona d’un minitorneig classificatori en què el primer passa a la següent fase. Els rivals són Israel, Estònia i Suècia.
16 i 17 de febrer
Velocitat total al quilòmetre llançat
Grandvalira repeteix amb la Copa del Món de quilòmetre llançat, una de les disciplines d’esquí menys conegudes però espectacular per les velocitats que s’agafen.
2 i 3 de març
Copa d’Europa masculina d’esquí
Després del pas de la Copa del Món a Soldeu l’any passat toca conformar-se amb la Copa d’Europa masculina. Seran dos gegants a la pista Avet.
9 i 10 de març
Font Blanca de Copa del Món
La Font Blanca s’està consolidant en el circuit de Copa del Món d’esquí de muntanya. A Arinsal i Arcalís es competirà en la cursa vertical i la cursa individual.
15 i 16 de març
Copa d’Europa  de surf de neu
Arcalís serà l’escenari de dos boarder cross que han de significar el preludi de l’arribada de la Copa del Món de la disciplina. No hi serà Lluís Marín.
15 i 16 de juny
El trial no faltarà a la seva cita
El Mundial de trial arriba a Sant Julià al juny fidel a una cita que té lloc des de fa temps. Serà la tercera prova del calendari, amb Toni Bou i Laia Sanz com a defensors del títol.
Del 20 al 23 de juny
Ultra Trail amb reconeixement
L’Ultra Trail Vallnord celebrarà la cinquena edició amb la novetat que la Ronda dels Cims ha estat inclosa a l’Ultra Skymarathon Series, promoguda per la Federació Internacional.
21 de juliol
Repeteix la Triatló d’Andorra
Les Wild Wolf Triathlon Series tornen al Principat després de l’experiència de l’any passat. Molta participació per a una triatló de característiques poc habituals.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts