Rafa Luz

“El Palència és el favorit i la pressió és tota per a ells”

El base tricolor preveu un partit dur a la final de la Copa Princesa d’Astúries dissabte i afirma que tornar a l’ACB és la seva il·lusió màxima

Rafa Luz, ahir al Poliesportiu d'Andorra a l'entrenament del MoraBanc.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels homes importants del MoraBanc Andorra, Rafa Luz, atén el Diari a tot just tres dies de jugar-se el primer títol de la temporada, la final de la Copa Princesa d’Astúries, i analitza com s’està desenvolupant la campa­nya tricolor en l’any del retorn a l’entitat.

Som davant d’una de les setmanes més maques i importants de la temporada. Com hi arriba l’equip?

Hi arribem bé, amb il·lusió, perquè és un moment molt especial ja que és una final. L’equip té moltes ganes de competir, tot i saber de la dificultat que serà jugar fora de casa.

Comentava el tècnic fa unes setmanes que a l’equip li faltava certa finor i confiança en l’encert en atac, però sembla que en aquests dos últims partits l’estan recuperant.

Sí, ho hem treballat molt amb l’ajuda del vídeo per veure el que fèiem abans i ens estava costant fer ara en els últims partits. Ho estem recuperant, i el més important és recuperar jugadors per lesions i molèsties que estem tenint les últimes setmanes, i crec que quan estem tots al cent per cent es tornarà a veure l’equip que érem a principi de temporada.

Quin tipus de partit s’esperen dissabte contra el Zunder Palència?

Possiblement serà encara més dur que el de lliga perquè no deixa de ser una final i val un títol. A més, ells jugaran a casa, amb el pavelló ple, estan fent una gran temporada, van primers i s’han guanyat el factor camp per mèrits propis. Serà una pressió gran per a ells, però nosaltres hi anirem a intentar guanyar, per què no, però hi anem sense cap pressió, que és totalment per a ells, i intentarem vèncer el partit.

Pel que em diu, els veu a ells com a favorits i amb tota la pressió.

I tant que sí. El Palència és favorit i la pressió és tota per a ells, però esperem tenir opcions de guanyar. Han acabat primers per mèrits propis i de ben segur que serà un partidàs.

Tot i que el pavelló serà gairebé sencer de Palència, l’afició no fallarà i una vuitantena de persones viatjaran des d’Andorra.

Al llarg de tota la temporada hi ha hagut gent d’Andorra a tots els pavellons on hem jugat i això s’agraeix molt, i a la final de dissabte no serà diferent. És un partit especial per a tothom, no tan sols per als jugadors, i serà molt maco tenir-hi la nostra gent.

Quines creu que poden ser les claus per endur-se la victòria i el títol?

Crec que guanyarà qui s’equivoqui menys en els petits detalls. Som dos equips que estem demostrant un gran nivell, estem fent una temporada històrica i en una final els petits detalls són els que compten, i qui s’equivoqui menys s’endurà la Copa.

És evident que l’objectiu important de la temporada és tornar a l’ACB, però suposo que un cop arribats aquí ara ja no es pensa en això.

Sens dubte, i hem de tenir una motivació extra perquè és un títol. No és l’objectiu principal de la temporada, però som aquí, és el moment, hem de jugar, preparar-nos per a això, i així ho estem fent.

Creu que el que passi aquest cap de setmana pot afectar positivament o negativament la resta de la temporada tant a vostès com al Palència?

Possiblement, sí, ja sigui per a bé o per a mal, però això ho sabrem després. Tot just seguit de la Copa tenim un partit complicat contra el Càceres i després ve un març de bogeria. Hem d’anar pas a pas, com estem fent fins ara, preparar-nos bé, i després ja intentarem, ja sigui per a bé o no, que ens afecti el mínim possible fins a final de temporada.

Va tornar a l’estiu al club en aquesta segona etapa renunciant a l’opció a seguir a l’ACB i està sent un dels homes importants. Com s’està trobant en l’àmbit personal?

Molt bé i molt còmode. Crec que l’equip entén com jugo, estem traient coses molt positives, portem dues derrotes, em trobo bé i a gust jugant, i estic molt feliç de ser aquí de nou.

La temporada està sent molt bona a la lliga amb només dues derrotes, però tot i aquesta bona trajectòria hi ha un equip que està igual o un pèl millor. Frustra no veure’s primers amb tot el que estan fent?

Hem fet molt bé els deures fins ara, hem perdut dos partits, els dos a fora, però el Palència està un pèl millor que nosaltres i crec que això estarà igualat fins a l’últim moment, i hem de trobar el camí per no equivocar-nos nosaltres si ells ho fan.

Creu que ara a la segona volta en general fallaran tots dos una mica més, o preveu la mateixa tònica que a la primera?

És complicat dir-ho, però possiblement, sí. Al final el Burgos està jugant millor, el Lleida sempre serà allà, el Valladolid té un gran equip, nosaltres, Palència, els equips de baix guanyen els de dalt, hi ha moltes trampes i es complica vèncer els partits, i ens falten camps difícils per visitar. Cada partit serà literalment una final perquè compten moltíssim.

Va tornar amb l’objectiu de portar l’equip a l’ACB. Es veu aquí l’any que ve?

Sens dubte, per això vaig venir i vaig fitxar, i és la meva il·lusió màxima.

tracking