x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Gerhard ermischer

“Una societat civil forta és més important avui que mai”

Ermischer, davant de Casa de la Vall.

Ermischer, davant de Casa de la Vall.

Ermischer, davant de Casa de la Vall.

V. G.
Actualitzada 29/11/2022 a les 06:28
Gerhard Ermischer (Salzburg, 1963) és el president de la conferència d’organitzacions no governamentals internacionals del Consell d’Europa. L’organisme agrupa les ONGs amb estatut participatiu en l’organització internacional amb seu a Estrasburg, de què Andorra és estat membre. Aquesta setmana és al Principat en visita de treball. Ermischer va assumir el càr-rec l’abril del 2021 per un mandat de tres anys.

Avui, a dos quarts de vuit del vespre, al Centre de Congressos d’Andorra la Vella, participa en una trobada amb representants de la societat civil andorrana. En què consistirà aquest acte?
L’organisme que represento agrupa organitzacions no governamentals internacionals reconegudes amb l’estatut participatiu en el Consell d’Europa. Tot i això, en les visites de treball que fem als països membres mirem de mantenir un contacte tan estret com sigui possible amb la societat civil. És per això que aprofitem aquestes trobades per reunir-nos amb ONGs amb què no solem mantenir una interlocució directa perquè no tenen representació al Consell d’Europa.


Es tracta, per tant, d’una reunió oberta a qualsevol entitat, associació o col·lectiu que hi pugui estar interessat?

Sí, no cal complir requisits especials per participar-hi, només ser una ONG.

Quins objectius té l’organisme del Consell d’Europa que presideix?
L’agenda de la conferència d’organitzacions no governamentals internacionals és la mateixa que la del Consell d’Europa: promoure la democràcia, els drets humans i l’estat de dret arreu del continent. Més concretament, l’organisme que presideixo té la missió de protegir i enfortir l’espai per a les entitats de la societat civil als estats membres. Vetllem perquè els estats respectin aquest espai i promoguin la participació dels ciutadans en els afers públics.


És la primera vegada que visita el Principat?

És la primera vegada que em reuneixo amb representants de la societat civil andorrana, però ja vaig visitar el país el juliol d’aquest any gràcies a una invitació de l’ambaixador i representant permanent d’Andorra al Consell d’Europa, Joan Forné.

També va ser una visita de treball?
Sí. En aquest cas vaig reunir-me amb les ministres d’Afers Exteriors, Maria Ubach, i d’Administracions Públiques i Participació Ciutadana, Trini Marín; amb la síndica general, Roser Suñé, i amb les cònsols d’Andorra la Vella i la Massana, Conxita Marsol i Olga Molné.


Quines impressions va recollir del viatge? El Govern andorrà és prou conscient de la importància de promoure una societat civil forta?
El primer que em va sorprendre gratament és que tot hi està molt ben organitzat, començant per l’administració. També em va fascinar que en un país de les dimensions d’Andorra convisquin persones d’orígens tan diversos. Tots els representants polítics que vaig entrevistar em van traslladar que són conscients de la importància de mantenir una societat civil activa i van mostrar-se disposats a fer els passos necessaris per enfortir-la. La cònsol d’Andorra la Vella em va explicar la feina que fa el comú per donar ajuda logística a les entitats i cedir-los espais.

Vivim en un context polític mundial de recrudescència del nacionalisme. Tem que aquesta tendència pugui reforçar els actors estatals en detriment dels actors no estatals, com les ONGs?
Sí que ens preocupa aquesta tendència, i molt. En molts països del món observem que les ONGs cada vegada estan sotmeses a més pressió per part dels estats. En alguns països la situació és més greu que en altres, és clar. L’evolució és particularment preocupant a Rússia, tant que una majoria d’estats membres va votar al març a favor d’expulsar el país de l’organització arran del Consell d’Europa. Una societat civil forta és més important avui que mai.
Etiquetes
  • #4 Karlitos
    (15/12/22 13:11)

    La sociatat civil la estan foten fora d´Andorra....Amb la politica del habitagte......!!!!TU NO VIUS EL PRESENT.....!!!

    Respondre
  • #3 Viure del cuento...
    (12/12/22 11:25)

    Totalment d'acord amb les opinions 1 i 2!!!
    Viure del cuento i enreda que fa fort!!!

    Respondre
  • #2 Una mà renta a l'altra
    (28/11/22 08:12)

    Un comissari globalista ens explica com serà l'Andorra del futur, diu que representa organitzacions no governamentals, però estan finançades amb diners publics i privats, al final és un representant del capital i els seus interessos.

    Respondre
  • #1 Víctima del TEDH
    (28/11/22 07:23)

    Quan escolto la paraula Estrasburg, penso en la corrupció i el canvi de cromos.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts