Rubén Bover

“Seria espectacular pujar davant de la nostra gent”

El migcampista creu que l’equip ha de jugar sense pressió els duels que queden i es mostra cofoi per com s’ha enganxat el públic al projecte

El capità de l'FC Andorra, Rubén Bover, a l'Estadi Nacional.Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Rubén Bover va ser el primer fitxatge del projecte de Piqué en arribar a l’FC Andorra. Ara, tres anys i mig després, i com a capità de l’equip, demà, juntament amb els seus companys, tindran la primera oportunitat de fer pujar l’entitat tricolor a la Segona Divisió del futbol espanyol si guanyen contra l’UCAM i el Vila-real B no passa de l’empat contra la Balompédica Linense.

Ha estat una temporada molt llarga, però demà tenen la primera opció de pujar. Com està l’equip?

Ha estat un any molt llarg comparat amb els dos anteriors que van fer-se més curts per la covid, i estem fent una temporada espectacular i per això estem com estem. Ens queden dues finals, hem de guanyar els dos partits per aconseguir l’objectiu, però hem de seguir fent el que hem fet fins ara, gaudir, no posar-nos pressió i anar a totes.

Imagino que el partit contra el Betis B és el millor avís per al duel de demà contra l’UCAM.

Totalment, sabem que encara que hagin baixat ens poden passar per sobre com va fer el Betis B, hem de sortir mentalitzats, evitar les errades que vam cometre aquell dia i no baixar el ritme ni un segon, perquè qualsevol equip pot pintar-te la cara.

Demà ja podrien pujar. Creu que hi ha possibilitats o s’haurà d’esperar a l’última jornada?

Nosaltres anem a guanyar i fer el nostre partit, i després ja mirarem cap a altres llocs. Hem de concentrar-nos i oblidar-nos de la resta.

En tot cas, seria bonic pujar aquí, davant de la seva gent.

I tant, seria espectacular. I més veient com està la gent els últims partits i com s’està animant a venir a veure’ns.

Estan fent una temporada espectacular. Quina és la clau?

Crec que el grup i tot el que envolta l’equip. Sabem el que hem de fer en cada moment i hi creiem, i això s’està veient sobre el camp.

L’objectiu era jugar el play-off, però ara tenen l’ascens directe molt a prop. No aconseguir-lo seria una decepció gran?

Nosaltres estem confiats i volem l’ascens directe, sobretot perquè hem demostrat que podem aconseguir-lo.

Va ser el primer a arribar al projecte de Piqué fa tres anys i mig. Se sent una de les banderes de l’FC Andorra?

No em sento la bandera, però sí que estic molt identificat amb el club i el projecte, ho considero la meva família i per això estic tan còmode i espero seguir molt de temps.

Va debutar amb un golàs en una derrota per 1 a 2 contra el Mollerussa. Com ho recorda?

L’inici va ser dur perquè venia d’Anglaterra, vaig dubtar a venir perquè era Primera Catalana, però vaig confiar, vaig estar amb Jaume Nogués, Higini Cierco i Francesc Destrée, i gràcies a ells soc aquí. El club em va transmetre una gran confiança i no em penedeixo ni un sol dia d’haver vingut a l’FC Andorra.

Piqué va influir perquè acabés venint?

Va influir tothom, sí. Ell, i també les tres persones que t’he dit abans, estic molt content d’haver pres aquella decisió, i molt agraït que segueixin confiant en mi.

El club ha canviat moltíssim des de llavors. Com es veu des de dins?

Abans gairebé no sabíem on entrenàvem, alguns cops ens tocava anar també a la Seu d’Urgell, i el canvi ha estat bestial. Hi ha hagut un gran salt en tot, amb l’staff, els físios, el nivell, la gent que ve a veure’ns...

S’esperava tenir el futbol professional tan a prop tan ràpid?

Ho penses i ho somies, però saps que és un molt difícil. Nosaltres ho tenim a prop, i no se’ns pot escapar i farem tot el possible perquè no s’escapi.

Va arribar jugant davant de 30 o 40 persones a la Borda Mateu, i l’altre dia van omplir l’Estadi Nacional. Més enllà de l’aspecte esportiu, és de les coses més importants que han aconseguit?

I tant, ja fa mesos que ho parlem amb l’equip, la gent ens para pel carrer i ens anima, i això abans no passava. Omplir l’Estadi Nacional fa tres anys era impensable i no et podies esperar el que va passar l’altre dia. Crec que també és bo per al país que la gent s’enganxi al futbol pels nens, la gent jove que vol dedicar-s’hi, és un al·licient més.

L’Estadi Nacional s’ha de tornar a omplir demà, oi?

I tant, això espero. Jo animo tot­hom a venir, ens donen ales i és un plaer jugant amb tota la gent com contra l’Albacete, i això ens dona aquest extra.

Fa tres anys i mig que és aquí i va renovar fins al 2024. Es veu molts anys més al club i al país?

Tant de bo. Mentre pugui aportar i ajudar l’equip jo vull seguir. Estic encantat, Andorra és la meva segona casa i estic molt còmode i tranquil al club i al país.

tracking