Josep Ametller

“Volem apropar una alimentació saludable, plaent i neta”

El conseller delegat i cofundador d’Ametller Origen destaca l’aposta de l’empresa d’alimentació per Andorra amb l'obertura del seu primer establiment al Principat.

Josep Ametller

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb l’obertura de la primera botiga a Andorra, Ametller Origen fa el salt més enllà de Catalunya. Per què han apostat per Andorra?

Fa cinc anys que tenim presència a Andorra, amb un córner Ametller Origen als Grans Magatzems Pyrénées. Després d’aquests anys i de la bona acollida que hem tingut, hem decidit fer el pas i obrir la primera botiga a Andorra la Vella amb l’objectiu de seguir estenent el nostre propòsit de promoure un estil de vida saludable i sostenible, facilitant l’accés a una alimentació més saludable, plaent i neta.

Quines són les característiques del nou establiment?

El nou establiment, que està ubicat al carrer Na Maria Pla, número 18, d’Andorra la Vella, disposa d’una gran oferta de productes frescos (fruites, verdures i hortalisses) que són el nostre core business, així com productes secs, refrigerats i precuinats de qualitat, entre els quals destaca el córner de sushi.

Ametller Origen aposta per l’alimentació saludable i la sostenibilitat. En què consisteix la campanya ‘Fem camí’?

Com a companyia compromesa amb la sostenibilitat, des dels nostres inicis, ara fa vint anys, impulsem accions de millora en l’àmbit de la salut i la sostenibilitat, que nosaltres anomenem llavors. En línia amb el nostre propòsit i aquest compromís, aquest any hem impulsat Fem camí, un moviment participatiu, global i ambiciós, obert a totes aquelles institucions, organitzacions, empreses i persones que com nosaltres volen avançar cap a un món més saludable i sostenible.

Quines són les principals fites que han aconseguit?

Tenim un repte ambiciós i és que estem fent camí cap a la neutralitat d’emissions de CO2 en abast 1, 2 i 3 abans de l’any 2027, vint-i-tres anys abans dels objectius aprovats en l’Acord de París. Per aconseguir-ho, entre altres accions, apostem per l’agricultura sostenible per reduir la petjada de CO2 dels conreus amb tècniques innovadores d’estalvi d’aigua i fertilitzants, el maneig sostenible de les plagues i la preservació de la biodiversitat. Tanmateix, lluitem contra el malbaratament alimentari amb la donació a entitats socials de productes frescos i carnis amb data de caducitat pròxima. Durant l’últim any hem evitat l’emissió de 293.200 quilos de CO2-eq i hem fet donacions per valor de més de 700.000 euros.

Quins altres assoliments destacaria?

Altres fites que hem aconseguit aquest any són l’assoliment dels objectius del PLA NAOS respecte al contingut de sal, sucre i greixos dels productes de marca pròpia adherits al pla i la certificació de tota la nostra carn envasada amb el segell Welfair de Benestar Animal.

tracking