x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Joaquim Tomàs

“El repte és que totes les seleccions puguin competir cada any”

El president de la fab en substitució de manel fernàndez fa un repàs dels objectius i del present i futur del bàsquet
Joaquim Tomàs va prendre el relleu de Manel Fernàndez l'octubre de l'any passat.

“El repte és que totes les seleccions puguin competir cada any”

Joaquim Tomàs va prendre el relleu de Manel Fernàndez l'octubre de l'any passat.

Fernando Galindo
La selecció femenina va sumar una nova derrota a Xipre.

“El repte és que totes les seleccions puguin competir cada any”

La selecció femenina va sumar una nova derrota a Xipre.

FIBA
Actualitzada 23/07/2021 a les 06:50
Nou mesos des que va agafar les regnes de la Federació Andorrana de Bàsquet (FAB) haurien de donar peu a fer les primeres valoracions. El seu cas, però, no atén a un balanç a l’ús ja que feia un grapat d’anys que era al costat de l’incombustible Manel Fernàndez com a vicepresident i el seu ideari no deixa de tenir un evident i lògic traçat continuista.

Poques coses han canviat des que va arribar al càrrec.
Sempre he dit que la nostra política es basa en la continuïtat de la feina que ja s’estava fent a la federació. Per exemple, un dels grans reptes és que totes les seleccions que tenim puguin competir cada any o quan toqui.


El moviment més natural era que vostè prengués el relleu de Manel Fernàndez.

Ja feia anys que amb el Manel ho parlàvem. Ell ha fet una tasca molt bona al capdavant de la federació durant 30 anys i el que va fer és passar el testimoni. Sempre hem tingut molt bona sintonia i compartim moltes de les idees que pensem que ha de tenir la federació.

La recuperació de la selecció femenina absoluta era desitjada.
Ho ha fet ara, a l’Europeu de petits estats que s’està disputant a Xipre. És el resultat de molts anys de feina de la base, per aconseguir tenir un grup de jugadores que puguin defensar Andorra, a més de les que hi ha en categories inferiors.


La importància del programa ‘Her world her rules’.

Totalment, ha donat un resultat fantàstic a la federació i al bàsquet femení al país. És una injecció i la base de la piràmide. L’objectiu del femení, hem de ser realistes, és competir tant com es pugui als partits i anar millorant.

El combinat masculí també tornarà a competir aquest estiu.
Després de tres anys. Serà difícil marcar-se un objectiu a l’Europeu d’Irlanda perquè hi ha jugadors que competeixen en lligues LEB i EBA i la pretemporada començarà prop d’aquestes dates. A més, el seleccionador [David Eudal] o Guillem Colom ho fan a l’ACB i hi haurà dificultats per tancar la llista de convocats.


Quan es podrà tornar a veure el 3x3 a Escaldes?
Es va prendre la decisió d’acabar amb el qualifier de la FIBA Europe Cup per un tema econòmic, tot i que els resultats van ser molt bons i es va fer bona feina. La FIBA estava encantada.

Llavors?
Malauradament no ens podíem comprometre a hipotecar la federació per un campionat i, per moltes ganes que tinguéssim, es va haver de decidir deixar-ho.

I en un futur?
Complicat, perquè amb els recursos que tenim intentem fer el màxim i hem de prioritzar. Ara per ara, com li dic, el més important és que les nostres seleccions puguin competir.

La recuperació de la pandèmia com està sent per a la federació?
Manté moltes incògnites i és complicat. Per a aquest estiu hi ha marcats encara uns protocols que han de ser restrictius i veurem com acaba sent tot. Algun país ja ha decidit que no participarà a cap campionat i la FIBA els ha restringit a unes bombolles de sis equips.

 
LA SELECCIÓ FEMENINA PERD CONTRA MALTA
“El repte és que totes les seleccions puguin competir cada any”La selecció absoluta femenina va sumar la segona derrota de l’Europeu C que s’està disputant a Xipre. Les noies de Jaume Tomàs, tot i competir sempre, van claudicar de forma clara contra Malta per 30 a 79. Stephanie Martino, amb 20 punts, va ser un malson per a les andorranes que van tenir Noah Micó com a màxima anotadora amb 9 punts.
Etiquetes
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts