x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Luis García Montero

“Andorra forma part dels nostres plans de creixement”

Luis García Montero durant l'entrevista a l'ambaixada d'Espanya.

“Andorra forma part dels nostres plans de creixement”

Luis García Montero durant l'entrevista a l'ambaixada d'Espanya.

Fernando Galindo
Actualitzada 03/06/2021 a les 06:37
El director de l’Institut Cervantes, Luis García Montero, ens rep a la seu de l’ambaixada d’Espanya per parlar de l’arribada a Andorra de la institució, aquest any que en compleix 30.

Hi haurà presència de l’Institut Cervantes al Principat?
Estem pensant a tenir presència a Andorra. Forma part dels nostres plans de creixement especialment aquest any, que celebrem el trentè aniversari.


Quina serà la forma?

La idea que tenim, de moment, és que sigui una extensió del centre que tenim a Tolosa de Llenguadoc.

Què és una extensió
Les extensions són els primers passos per tenir presència en un país. Depenent d’un centre, que aquest cas seria el de Tolosa, es fa una programació cultural i educativa per donar a conèixer la cultura i la llengua espanyola.


Això vol dir que Andorra comptarà amb una programació i un pressupost propi?

La voluntat és poder començar ja aquest any donant suport des de la seu central de Madrid. I a partir de l’any vinent, quan elaborem els pressupostos de tota la institució, ja comptarem amb una part específica per fer tota la programació cultural d’Andorra.

Quines diferències hi ha entre una extensió i un centre?
Per establir un centre, el pressupost és molt més important perquè pel cap baix necessites crear entre vuit i nou llocs de treball entre la direcció, el cap d’estudis, el cap de programació, la part administrativa... En canvi, en el cas de l’extensió, tindrem una persona aquí fent tota la programació, però la part burocràtica es portarà des de Tolosa.


On serà la seu andorrana?
Ara per ara, creiem que les instal·lacions que té l’ambaixada seran suficients. Hi ha una bona sala d’actes i a més a més oficines per poder desenvolupar la feina.

Han pensat a teixir sinergies entre l’Institut Cervantes i institucions del país?
I tant! Quan programem activitats com, per exemple, representacions o concerts que requereixin instal·lacions diferents a les que tenim, serà imprescindible tenir complicitats i fer actes conjunts amb altres institucions del Principat.

A banda de l’oferta cultural, què més hi podran trobar els residents a l’Institut Cervantes?
Una part important de la nostra tasca és l’ensenyament de la llengua i poder facilitar l’obtenció de certificacions que n’acreditin el coneixement. També fem les proves que es requereixen per obtenir la nacionalitat espanyola.

Quins reptes s’ha marcat?
El Cervantes va néixer amb la democràcia. Per això un dels principals valors que tenim és precisament defensar els valors de la democràcia. I, per altra banda, fer que l’espanyol sigui quelcom més que la llengua de Cervantes, García Márquez o sor Juana Inés de la Cruz, que sigui una llengua usada en l’àmbit científic.

És poeta. Té temps per escriure?
He de confessar que em costa... perquè penses en moltes coses. Però recentment he tret un llibre que he escrit en els darrers cinc anys. Busco moments per no oblidar que soc escriptor.
Etiquetes
Veure’n més
18
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts