David Jelínek

“Semblava que havíem abandonat i això és el pitjor que pot passar”

L’aler txec analitza la trajectòria de l’equip i la situació per al tram final de la temporada
i es congratula de convertir-se en el màxim anotador del morabanc a l’acb

“Semblava que havíem abandonat i això és el pitjor que pot passar”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres dies després de convertir-se en el màxim anotador de la història del MoraBanc a l’ACB, David Jelínek analitza aquesta efemèride i l’estat de l’equip després de cinc derrotes seguides.

Ha tornat de passar la Covid-19 amb tres partits en set dies.

No ha estat fàcil perquè encara noto que no estic al cent per cent. Físicament encara em falta, però és el que hi ha enguany, és una temporada diferent i hem de lluitar i seguir.

Cinc derrotes consecutives i imatge molt dolenta a Santiago. Com està l’equip?

Després de l’últim partit no estem en el millor estat en l’àmbit mental, però són coses que poden passar en un any, especialment en un de tan difícil com aquest amb la Covid-19 i les lesions. Hem de seguir endavant i hem de lluitar, estar junts fins al final i donar-ho tot.

És un dels pitjors partits que recorda com a tricolor?

No sé si el pitjor, però dels pitjors, segur. Pots perdre de molt, però amb la imatge que vam donar semblava que havíem abandonat i això és el pitjor que pot passar. Ni és la primera vegada ni serà l’última que perdem de molt, però això costa d’assumir, no només pels aficionats. L’Obradoiro és passat i ara hem de sortir-ne i lluitar fins al final.

Parla de l’afició, imagino que reconforta la rebuda que van rebre diumenge tot i la situació de l’equip.

I tant, és un gest molt maco que l’afició ens mostri el seu suport en un moment tan difícil. Aquest any ens està costant una mica més a casa perquè no hi són i personalment els agraeixo molt el que van fer.

Arriba una setmana amb dos partits a casa contra Fuenlabrada i Gran Canària. És el moment ideal per refer-se?

Esperem que sí, però la realitat és que seran dos partits molt complicats, començant pel del Fuenlabrada, que té jugadors amb molt talent i que estan lluitant pels seus objectius. Juguem a casa, però sense l’afició, i hem de sortir amb una altra mentalitat, per totes, i demostrar que hem oblidat el partit contra l’Obradoiro.

Tenint en compte que l’equip està com està físicament, per on pot passar la reacció?

Sobretot estar més junts com a col·lectiu. Potser l’altre dia quan les coses anaven malament cadascú volia fer la guerra per la seva banda. Hem d’unir-nos, seguir recolzant-nos i fer el que toca en els moments difícils.

Ja fa anys que és professional. Algun cop havia viscut alguna cosa similar al que li està passant enguany a l’equip?

No, sincerament. Vaig tenir una temporada complicada al Baskonia amb lesions i molta gent que arribava nova a l’equip, però una cosa com la d’aquesta temporada no l’havia viscut mai.

Hi ha opcions encara de classificar-se per als play-off?

Matemàticament, sí, però tal com estem hem d’anar partit a partit i pensar només en el proper. Hem d’intentar fer-ho el millor possible per sentir-nos millor i retrobar sensacions, i si això ens dona per classificar-nos, perfecte, i si no, acabar el millor possible.

Ve de convertir-se en el màxim anotador històric del club a l’ACB. Què significa per a vostè?

Ara amb uns dies de marge un se n’adona que és una cosa històrica per al club, i també és un orgull deixar la teva pròpia marca en un equip que fa anys que es fa un forat a la lliga més important d’Europa. Deixar petjada i que la gent et recordi fins que arribi algú altre i ho superi és molt bonic, i estic molt content d’haver-ho aconseguit.

Màxim anotador i triplista, i jugador amb més partits de la història del club. Gens malament, oi?

És espectacular però crec que encara no en soc del tot conscient i me n’adonaré quan acabi de jugar.

Té contracte per a dues temporades més. La seva voluntat és seguir?

Sí, tinc un any fix i un d’opcional, i jo estic content. A no ser que sortís alguna cosa que suposés un canvi molt gran, la intenció és continuar al MoraBanc.

tracking