Joan Saludes

“La base és el futur i treballar-la és un dels nostres objectius”

El president de la Fatri explica que la nova junta espera superar les 50 llicències enguany, i que vol que la federació arribi a un acord amb ironman per impulsar l’esport al país

“La base és el futur i treballar-la és un dels nostres objectius”FATRI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Va ser president i fundador de la Federació Andorrana de Triatló (FATri) al 2019, i després d’un temps d’inactivitat, torna a dirigir l’ens.

Fa prop d’un mes que està al càrrec. Com està sent l’inici?

La federació es va crear al 2019, però havia estat una mica inactiva, i ara vam fer una assemblea per triar una junta totalment nova, i a partir d’aquí hem creat un nou equip de treball per als propers anys.

En quina situació estava la federació?

Estava registrada al registre de federacions, però no havia tingut gairebé activitat fins ara.

Havia estat el fundador de la federació, va sortir-ne i ara hi torna.

Al final els aficionats del país sempre ens afiliàvem a la federació catalana i això impedia representar Andorra, i sempre anàvem com a independents. Surt la possibilitat de crear la federació, i aquí estem, molt il·lusionats amb el nou projecte.

Quines són les línies mestres de la nova etapa?

Enguany gràcies al suport i impuls del Govern al triatló ho veiem com una oportunitat i empenta, però les línies mestres serien consolidar un bon equip de treball, fomentar la base, crear plans de formació per composar un staff tècnic de jutges o entrenadors perquè ara és una carència que tenim.

Imagino que la base ha de ser un dels pilars del projecte.

Sí. Al final a Andorra hi ha una massa més o menys important dels dos clubs (uns 150 socis), però la mitjana d’edat practicant podria estar per sobre dels 40 anys. La base és el futur, i treballar-la ha estat sempre i serà un dels nostres objectius.

A nivell d’objectius, es marquen algun número de llicències per a aquest any?

No tothom que està als clubs es federa, normalment només els que competeixen. Aquest any hem posat una quota de 50 euros perquè el preu de federar-se no sigui un impediment, i també hi ha inclosa una assegurança. Ens vam marcar l’objectiu de 50 llicències enguany, però crec que ho superarem.

L’acord d’Ironman amb Govern ajudarà a impulsar l’esport al país?

I tant, sobretot per posar a Andorra al mapa a nivell internacional perquè és un entorn únic per entrenar. Potser hi ha l’hàndicap de la natació perquè no hi ha espais per nedar, però aquesta aposta ajudarà i farà conèixer Andorra. A més, a nivell de federació també volem fer algun tipus d’acord amb Ironman perquè ens ajudi també a impulsar l’esport.

S’acaba de fer el Mundial de Triatló d’Hivern, i ha estat tot un èxit.

I tant, des del meu punt de vista va ser espectacular donades les circumstàncies de mobilitat i de tot. Veient el que semblava fa uns mesos, que seria molt difícil, i que pel voltant s’estan ajornat moltes proves, aquí s’ha tret endavant molt bé, els protocols Covid-19 han estat un muntatge de deu, i estem molt contents.

Xavi Jové va fer un gran paper.

I tant. Primer Mundial a casa, vam poder tenir un representant del país i va fer una gran cursa.

Mirant més lluny, l’objectiu seria tenir algun olímpic?

No descartem res i seria un orgull. Si pogués ser a París, ideal, i si no, esperarem.

tracking