Moussa Diagne

“Cap equip es pot considerar ara favorit, ni Madrid ni Barça”

El pivot senegalès creu fermament que la situació farà que la fase final de la Lliga es converteixi en una loteria i que ni els poderosos tenen garantides més opcions que la resta d’aixecar el títol

“Cap equip es pot considerar ara favorit, ni Madrid ni Barça”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un somriure de nen entremeliat que rumia una malifeta és perenne en Moussa Diagne. La quarantena l’ha portat amb tranquil·litat i filosofia, amb el ramadà pel mig, però, sobretot, manté les enormes ganes de tornar a jugar a bàsquet i retrobar-se amb els seus companys.

Tres setmanes des que va tornar a trepitjar la pista.

Després d’estar tant de temps aturat costa reactivar-se. Està sent com una minipretemporada, perquè al principi et falta ritme, no tens l’espurna habitual, els moviments costen més i et falten moltes coses. Vaja, físicament i mentalment tot costa una mica més però portem tres setmanes i anem pel bon camí.

Sí, però s’entrenen sols, els tècnics van amb mascareta i no veu els companys.

I es fa molt estrany, sembla com si fos una altra vida. Abans estaves amb ells, reies, t’abraçaves, jugaves els partits i ara has de parlar amb la gent mantenint les distàncies i sense tocar-la. Es fa dur perquè sents que et falta això i notar l’estima de la gent, entre els amics, els companys... i és complicat. S’ha de portar de la millor manera possible i conviure amb això. És fotut.

A més, vostè està fent Ramadà.

Sí, em va agafar durant la quarantena i, de fet, està a punt d’acabar-se. La part positiva és que no havia de gastar gaire energia [riu]. Sempre m’havia agafat al final de la temporada i ho vaig consultar amb l’entrenador, l’staff i els metges. Ho vam gestionar bé i mai no hi ha hagut cap problema, no influeix en el rendiment esportiu.

I ha hagut d’estar moltes hores de dejú i ha hagut de passar gana.

[Riu] Alguna vegada sí que passo gana, però passa ràpid quan el cos s’hi acostuma. Imagini’s estar 16 o 18 hores sense menjar! El cos et demana aigua i menjar constantment, però per aquesta pràctica s’ha de ser fort mentalment. Estic acostumat des de petit a fer-ho i per a mi són dies completament normals.

Es podrà jugar la fase final?

Sí, crec que sí. La situació ha millorat molt i cada cop es veu més llum. Els casos d’infecció han baixat i sembla tot més controlat, tot i que encara queda una setmana per veure com evoluciona tot i si es decideix jugar.

L’ACB va proposar València, però encara no hi ha res decidit. Millor Andorra, més còmode per a tots.

Clar, si em llegeix algú de l’ACB ja els dic que Andorra és el millor lloc i, a més, l’opció més còmoda per a tots nosaltres [riu]. No es hem de moure ni nosaltres ni l’afició però bé, ja se sap que manen ells i segur que acabaran escollint la millor opció per a tots. I si es fa a Andorra no es pensi que renuncio a la meva teoria. Aquí pot nevar qualsevol mes de l’any, fins i tot a l’agost!

En una competició així, curta, el MoraBanc pot provocar algun maldecap.

Ja ho vam demostrar a la Copa. Ara mateix no hi ha cap equip favorit, l’hi asseguro. Després d’estar més de dos mesos aturats, no sabem com estan la resta d’equips físicament, com respondran, crec que fins i tot, ni Barça ni Madrid poden estar segurs de guanyar un partit. Però és que ni ells ni Andorra, ni Tenerife, ni València ni ningú ho podem garantir. La situació és tan extraordinària que es fa impossible fer un pronòstic.

A veure, això que ha sortit del Baskonia, què és?

[No para de riure] Jo respecto la feina del periodista, escriviu i publiqueu coses, però són aspectes on entren agents i clubs. No et puc dir que no tinc contacte amb Baskonia ni que el tinc. És el de sempre. Hi ha una clàusula de sortida. Tinc un any més a Andorra i estic molt feliç aquí. Ara estic centrat en la fase final de la lliga i després ja es veurà què passa. Imagino que aquest estiu seguiran els rumors. L’any passat ja va passar això i, al final, vaig renovar dos anys.

AIXÀS NO DESCARTA ENCARA ANDORRA DE LES OPCIONS A LA FASE FINAL ACB

El president del MoraBanc Andorra, Gorka Aixàs, manté les esperances que, finalment, Andorra sigui la seu escollida per l’ACB per acollir la fase final del campionat. En la reunió de divendres, l’ens espanyol va proposar València però no hi va haver entesa entre els equips participants. Per aquest motiu Aixàs defensa que l’opció andorrana encara té opcions. “La nostra candidatura és de les més ben valorades i encara queden coses per aclarir a nivell sanitari abans que l’ACB decideixi la seu”. En aquest sentit, el president tricolor no va voler valorar la proposta de València: “Les valoracions s’han de fer la setmana vinent amb tots els elements a sobre de la taula” i quan hi hagi una seu definitiva escollida.

tracking