Ferran Teixidó

“No és qüestió de demanar sinó de ser eficaç amb el que tens”

El nou director del Cos de Banders explica que, tot i que en breu esdevindran un departament propi, no faran més contractacions en un cos de 18 persones

“No és qüestió de demanar sinó de ser eficaç amb el que tens”SFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mes després de fer el salt a la direcció, Ferran Teixidó comença a acostumar-se a passar més hores al despatx que sobre el terreny. El nou cap dels Banders pretén seguir una línia continuista i ser més eficaç.

Com ha anat el primer mes?

Des que he començat que m’estic posant al dia de tot. Amb el Miquel Rossell, l’anterior director, al principi estàvem molt en contacte, cada vegada menys, però m’anava passant tota la informació i les dades. Ha estat un mes d’aterrar i posar-me a lloc però cada vegada em sento més còmode i estic molt il·lusionat amb els projectes que tenim.

Quina va ser la rebuda?

La resposta dels companys i del cap d’unitat va ser molt bona. Per part del col·lectiu de caçadors al principi també, tot i que hi va haver un petit enrenou que ja s’ha solucionat, entenen que continuem amb la mateixa línia que el Miquel Rossell: de divulgació, conscienciació i de parlar i tenir bon ambient. Hi ha una bona relació amb la federació de caça però quan passen aquestes coses, que són puntuals, hem de ser ferms.

Parla de la batuda de senglars.

Sí, és aquest cas, però són coses aïllades que també serveixen per conscienciar el caçador. Quan es fa una batuda a Andorra, sabem que convivim amb altres ciutadans que caminen per la muntanya, és evident que se n’ha d’informar per seguretat de tots.

Té pensat fer algun canvi en el cos? Ha detectat mancances?

Hem de cobrir les places que tenim: una per jubilació i la plaça que he deixat com a agent. Però està clar que tot el que anem demanant a nivell de material, que no és gaire, està cobert amb el pressupost. Tenim molt clar que ens hem de gestionar amb el que tenim. Entenem la situació de Govern i no és qüestió de demanar perquè sí, sinó de ser més eficaç amb el que tens.

Faran un canvi en la legislació. Què implicarà?

Esdevindrem un departament propi, que ara no ho som perquè depenem d’Agricultura i Medi Ambient, els edictes seran més oberts i no hi haurà restriccions com l’edat, es faran edictes interns per garantir la progressió dins del cos i hi haurà canvis en el reglament del cos, de caça, pesca i la de tinença i protecció dels animals, que agilitzarà el procés perquè en 10 dies es podrà pagar la sanció.

Hi haurà novetats per la caça de l’isard?

Farem els recomptes i, a partir d’aquí, es fa la gestió de l’espècie però no es preveu cap novetat perquè l’any passat va anar molt bé. Només canviarà el nombre.

Pel que fa a la caserna pròpia...

Es va comentar l’any passat al dia del patró i ho estem treballant perquè és una necessitat per al cos i tenim contància per part de la ministra que així serà i s’hi està treballant.

Com ha estat el canvi de ser agent a ser cap?

Tinc molta il·lusió però és molt nou tot. He passat d’estar sobre terreny i viure en la natura a passar molt temps al despatx, però, quan tingui temps, no descarto sortir amb ells perquè és quan veus la problemàtica que pot tenir el cos a nivell de material i eines. Trobo a faltar la feina sobre terreny però la meva idea serà combinar-ho. També és cert que tinc una edat que ja m’està bé estar aquí, si m’hagués agafat amb 30 anys m’ho hauia pensat però ara, amb 46, m’hi trobo confiat.

I la carrera esportiva, la troba a faltar?

Relativament perquè a poc a poc el cos va envellint i li costa més. La vida són etapes i l’esportiva i d’elit ja l’he passat, ara vaig fent curses per plaer i per passar-m’ho bé.

tracking