Meritxell Farrero

“Cada any notem que la recaptació puja una mica”

L'entitat tanca avui la campanya de febrer amb un Cinefòrum a l'Illa Carlemany

“Cada any notem que la recaptació puja una mica”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mans Unides Andorra afronta avui la recta final de la campanya de febrer, en la qual s’han proposat superar els 109.000 euros. L’entitat duu a terme diversos projectes a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina. Entre els projectes d’enguany destaquen una maternitat, un orfenat i un dipòsit d’aigua.

Han tingut un febrer ple d’activitats.

Hem fet cinc actes i demà [avui] ens queda el Cinefòrum. Cada any fem la campanya de captació al febrer i el lema d’enguany és Qui més pateix el maltractament al planeta no ets tu. L’objectiu era denunciar que els efectes que estem patint de la contaminació i la degradació del medi ambient encara perjudiquen més segons quins territoris perquè també han de gestionar la seva pobresa. El nostre consumisme els perjudica també, a Ghana hi ha un abocador que està descontrolat i tots els residus venen des d’Europa.

Quina ha estat la rebuda per part del públic?

Tots els actes han tingut molta assistència i estem molt contents perquè amb les quatre activitats que ja hem fet hem recaptat uns 4.000 euros.

L’objectiu de la campanya és arribar als 109.182 euros.

La campanya s’obre al febrer i es tanca el 31 de maig. L’objectiu és arribar a aquesta xifra per poder dur a terme els vuit projectes que hem plantejat aquest any. En cas que recaptem més fons, en tenim d’altres en cartera. Aquest any ens havien demanat un vehicle a Guinea Conakry i vam haver de prioritzar.

Com porten la recaptació?

El projecte de l’orfenat del Camerun ja hi ha una família del país que ha dit que el pagarà. Pel que fa a la maternitat que volem construir al Senegal, el Govern ens ha finançat 40.000 euros. La resta ho hem d’aconseguir.

Ja fa 10 anys que és al capdavant de l’entitat. Com ha evolucionat durant aquesta dècada?

Cada any notem que la recaptació va pujant una mica i això ens permet fer més projectes. Quant al nombre de voluntaris, sempre hem estat vuit.Quines són les línies d’actuació de Mans Unides?Sobretot fem projectes educatius, sanitaris, d’agricultura i de promoció de la dona. Aquests quatre aspectes es veuen plasmats en els projectes.

Com trien els projectes?

Nosaltres tenim una desena de persones de confiança sobre el territori que ens truquen i ens proposen accions que es podrien portar a terme. Confiem en ells perquè sabem que gestionen bé els diners, i cada any fem els projectes amb ells.

tracking