Laura Mas

“La sortida del telecabina la volem fer amb cessions dels propietaris”

Laura Mas, la primera dona cònsol major d’Encamp, aborda una legislatura amb reptes com el concurs internacional de gestió de pistes o la construcció del nou Prat Gran

“La sortida del telecabina la volem fer amb cessions dels propietaris”Eduard Piera

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb un somriure, la flamant cònsol major de la parròquia, Laura Mas, ens obre les portes de la sala del balcó de l’edifici de la casa comuna, des d’on es veu part d’Encamp.

Un dels projectes més cars serà el telecabina que ha de pujar al llac d’Engolasters?

Crec que no. Nosaltres ho volem fer com una concessió i en el que és el giny no hauríem de destinar diners com a comú. El que haurem de fer és destinar diners a les activitats i tota la zona de les Pardines i del llac d’Engolasters. Un dels projectes més cars que portem al programa deu ser el del Prat Gran o el de la plaça dels Coprínceps del Pas.

En quin punt es troba ara mateix el telecabina?

Hem de parlar amb els propietaris de la zona de la sortida, perquè la voldríem fer amb les cessions que s’hauran de fer quan es desenvolupi la zona. Una vegada tinguem aquests acords, farem el plec per a la concessió.

El nou Prat Gran serà un altre dels reptes. Com el faran?

Nosaltres proposem que es faci a la zona de cessió obligatòria de l’actual més la que hi ha a l’altre costat de la carretera, on cal Joan Antoni haurà de fer una cessió obligatòria el dia que s’urbanitzi. Ara pagarem un lloguer però tot el que s’hi construeixi quedarà per a la parròquia. El PS parlava d’agafar la zona de cessió obligatòria d’on és ara; potser és més similar a la d’Agrupament. Ara, els advocats del comú i de cal Joan Antoni ja estan treballant per redactar el conveni per tal de poder fer ús dels terrenys.

No es preveu tornar a avaluar l’opció de la compra?

No. Aquesta opció està completament tancada com ja vam explicar durant la campanya.

Quin calendari es preveu per tenir a punt el nou parc?

És una prioritat; és una de les primeres coses que hem de fer i la inclourem en el pressupost de l’any 2020. S’ha de fer feina, ho volem sotmetre a votació i la idea seria fer-lo participatiu respecte de les diferents idees del projecte.

Què més hi trobarem, al pressupost del 2020?

A banda del nou Prat Gran, el conveni amb la Marie de Porta pel parc infantil de mil metres quadrats que s’ha de fer al Pas de la Casa es va signar la setmana passada. Per tant, haurem de preveure-hi les obres. També al Pas volem dur a terme l’embelliment de l’avinguda Sant Jordi i hem d’acabar de quadrar el pressupost. Però hem de ser conscients que són quatre anys i que les finances comunals no ens permetran fer tots els projectes de cop.

Com és la relació amb Saetde?

Les relacions són bones des de fa anys. Crec que vam poder signar l’acord d’intencions i l’acord d’inversions; estem treballant per la nova concessió i s’està fent conjuntament. En campanya es va dir que es faria una nova concessió si l’accionista majoritari vol i és que totes les negociacions les hem dut a terme fins al dia d’avui i arribar a la conclusió que s’ha de fer una nova concessió han sigut amb l’accionista principal de Saetde.

Es fa tot de mutu acord?

El comú no ha pres decisions en l’àmbit individual, sinó que ho ha fet conjuntament amb Saetde. Creiem que s’ha de treballar i és prioritari fer la nova concessió; tenim molts informes enllestits per part del comú i una vegada tinguem ben definit com s’ha de fer el nou plec ho tirarem endavant.

El dia del jurament va parlar que l’acord estava a prop. A quin acord es referia?

Per fer la rescissió del contracte actual has de fer una motivació: perquè és convenient rescindir aquest contracte al qual li queden divuit anys avui i no d’aquí a cinc o deu anys. S’han de fer diferents informes, valorar quin serà el lucre cessant que deixarà de percebre pels anys de concessió; s’ha de fonamentar perquè és una decisió molt important perquè afecta tot el país. A partir d’aquí, podrem fer el nou plec per fer el concurs internacional.

No acabar les obres de les avingudes l’ha perjudicat?

Han estat uns mesos molt complicats però la gent sabia que s’havia de fer alguna cosa i obres sense afectació malauradament no es poden fer.

Parlant més de política. Com valora els resultats obtinguts?

Molt positius, la veritat, no esperàvem tenir-los tan bons. És cert que hi va haver molta abstenció, però estem convençuts que els nostres votants van anar a exercir el seu dret. L’abstenció pot venir per les quatre llistes o perquè les eleccions eren seguides.

Una vegada jurat el càrrec, serà la primera dona cònsol major d’Encamp. Què suposa?

(Somriu) Representa la mateixa responsabilitat que si no fos la primera dona cònsol major d’Encamp. Crec que només hi ha la responsabilitat de ser cònsol major, que ja és molt gran!

tracking