x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Conxita Marsol

“La sortida de Toni Martí no sé a què obeeix ni quina finalitat té”

Conxita Marsol va iniciar un nou mandat dissabte, en què ha d'abordar obres importants com el recinte multifuncional o la reordenació de la zona coneguda com The Cloud
Conxita Marsol, al despatx de cònsol major, després de prendre possessió per quatre anys més del seu càrrec.

“La sortida de Toni Martí no sé a què obeeix ni quina finalitat té”

Conxita Marsol, al despatx de cònsol major, després de prendre possessió per quatre anys més del seu càrrec.

COMÚ ANDORRA LA VELLA
Actualitzada 31/12/2019 a les 07:09
Recentment reescollida, Conxita Marsol ens rep al despatx de cònsol major d’Andorra la Vella, càrrec que ostentarà els propers quatre anys i que la reforça en el si de Demòcrates de cara al futur.

Què en pensa de la sortida de Toni Martí de DA?
És una decisió personal. Ell és el fundador de Demòcrates i a mi em sap greu perquè al final va fer la candidatura sol amb DA; no va acceptar fer un pacte a Escaldes i per tant no veig la necessitat que se senti desautoritzat. No sé aquesta sortida del partit a què obeeix ni amb quina finalitat. Jo crec que no era necessària però bé, això és personal.


Escaldes per DA ha estat l’altra cara de la moneda.

Pel nostre costat és trist i és una pena que no hàgim pogut assolir la victòria a Escaldes-Engordany per deu vots. Això vol dir que vam estar molt frec a frec. Aquí a Andorra la Vella ens va passar fa vuit mesos que vam perdre per 12 vots a la circumscripció parroquial. Això demostra que no es fàcil i que s’ha de treballar al millor que es pugui per intentar assegurar el govern.

Vostè va optar pel pacte. S’hi presta el sistema electoral?
Sí, totalment. Penso que és un de les coses bones del nostre sistema electoral. Surts amb transparència. Jo em presento i tots els ciutadans saben amb qui vas. No després que veus mira ara han guanyat i s’ajunten. En aquest sentit han sigut bons i hem sortit a assegurar la governabilitat de la parròquia i entenem que d’aquesta manera ho fem i ens obrim més a totes les sensibilitats dels ciutadans.


L’èxit dels pactes electorals pot portar a unir DA i LA?

Jo he de reconèixer que vaig néixer al partit Liberal. Jo vaig ser ministra de la Presidència al govern d’Albert Pintat i tinc ideologia liberal. Per tant, jo crec que ideològicament estem molt a prop. Molts dels que estem a DA som de la base liberal; els interessos i les persones canvien. A mi personalment no em molestaria que passés però ja es veurà.

A nivell nacional i arran dels èxits i la trajectòria, hi ha qui la veu com a cap de Govern.
Jo sempre ho he dit: clar que m’agradaria ser la cap de Govern del meu país! Seria un honor per a mi i com a dona també. Però jo crec que encara no estem en aquest punt. Ara soc la cònsol major d’Andorra la Vella i ho vull continuar sent aquests quatre anys. Tenim el Xavi Espot que serà un gran cap de Govern i per tant, s’ha de deixar fer les coses i temps al temps. Ja ho veurem, que ja tinc una edat i potser hauré d’anar cap a casa (diu rient).


Anem a Andorra la Vella. Com valora rebre el 51% dels vots?
Ho valorem positivament. Nosaltres ja estàvem il·lusionats a aconseguir un bon resultat i entenem que els ciutadans ens fan confiança per treballar quatre anys més per a la parròquia d’Andorra la Vella.

Esperava un resultat tan bo havent-hi tres llistes?
Sempre pateixes. Sempre pateixes i molt! Però nosaltres confiàvem en el bon criteri, en el bon sentit dels electors d’Andorra la Vella. Perquè hem transformat la parròquia i molt! S’han fet moltes coses. I ja sabem que algunes t’agraden més i d’altres t’agraden menys, però s’ha fet un canvi espectacular; i amb aquests resultats ens sentim legitimats per treballar.

Pensen abordar les connexions verticals a la parròquia?
S’ha tirat endavant l’ascensor de la Quirola, que ja funciona perfectament. I ja vam anunciar en campanya electoral que connectarem Príncep Benlloch amb Ciutat de Valls; això serà una de les primeres coses que es farà.

Un dels projectes més importants és el recinte multifuncional. On es farà?
Jo crec que davant de Govern, al centre, serà el lloc. Però bé, valorarem els dos. El comú té un terreny de vuit mil metres quadrats a la Margineda. Però jo he anat dient que és molt important que estigui al centre.

I la zona del The Cloud?
A la zona de Riberaygua anirà un edifici d’Andorra Telecom, però quedarà molt espai obert, no es construirà a tota la parcel·la i la part de davant queda lliure per al comú. Ho necessitàvem després de tant patir en aquella zona que finalment quedi pública, oberta i consolidada.

Han definit la permuta?
Encara no hem arribat a l’acord. Ens hem de reunir i ja parlarem si hi ha permutes, si no hi ha permutes i com les fem. El comú també cedirem un espai per fer vivenda a preu regulat... hem de parlar de moltes coses.

Ha parlat amb el ministre Benazet dels CAPS pendents?
Encara no, però això sí que li he dit al cap de Govern que és una prioritat per als veïns. Espero que després de l’estiu, el CAP de de Ciutat de Valls estigui plenament operatiu.
Etiquetes
  • #4 Deute públic
    (05/01/20 08:30)

    Jajajajaja, euurooossss EUROOOOOOSSSS!!!!

    Respondre
  • #3 Prou
    (30/12/19 16:02)

    És una resposta a una pregunta, estaria bé de deixar de criticar per tot

    Respondre
  • #2 Selfie polític
    (30/12/19 11:25)

    Una declaració sense sentit, només per aparèixer en una foto.

    Respondre
  • #1 Ja acabat la campanya, volem un respir
    (30/12/19 09:28)

    La gent d andorra la vella tenim dret a un respir , ja s ha acabat la campanya electoral sra marsol

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts