Ernest Forgas

“No esperàvem estar tan ben situats a hores d'ara”

Ernest forgas va ser un dels homes clau per pujar l’any passat a tercera i ara a
segona divisió B continua sent un dels jugadors fixos a les alineacions de gabri

“No esperàvem estar tan ben situats a hores d'ara”Xavier Pujol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un dels puntals de l’FC Andorra, Ernest Forgas, atén el Diari abans d’enfrontar-se a l’equip que el va fer debutar a la Segona Divisió, el Sabadell.

Primer terç de la temporada i segueixen a dalt. Sorpresos?

Sí, ens sorprèn positivament. No esperàvem estar tan ben situats a hores d’ara, ja no ara que som tercers, sinó des de la segona jornada. Estem ben situats i és cert que tot està molt igualat, perquè guanyes dos partits i ets líder, i en perds dos i caus al setè lloc. Les sensacions són bones i l’equip està bé.

Gabri sempre comenta que la salvació és el primer.

Evidentment, hem de tocar de peus a terra, sabem d’on venim i fa quatre mesos jugàvem al camp del Balaguer, el Tàrrega o el Vista Alegre. A més, tot ha estat molt ràpid i ens hem d’adaptar. De Tercera a Segona B canvia tot completament.

Quina està sent la clau d’aquesta gran temporada?

Crec que no ve d’aquest any, sinó de l’any passat, i és tenir un equip compacte. S’ha quedat un gran bloc de l’any passat, ha vingut gent però no com el desembre passat, que va canviar mitja plantilla, i ja coneixem el mister i això ajuda molt.

Venen d’un duel complicat contra el Barça B i ara n’arriba un altre contra el Sabadell, que és segon.

Serà un partit dur, però tenim l’avantatge de jugar aquí, davant la nostra gent, on estem molt forts i se’ns dona molt bé. Segur que serà un partit disputat amb possessions per als dos equips, però potser nosaltres durem el pes del partit, tot i que ells també tenen molta qualitat.

Va coincidir amb l’actual entrenador del Sabadell, Antonio Hidalgo, quan tots dos eren jugadors. Hi ha hagut alguna broma aquesta setmana?

Em va ensenyar molt perquè ell era el capità de l’equip i jo era un nen que tot just tenia 19 o 20 anys a Segona Divisió. Quan em vaig trencar abans de jugar contra el Betis, que havia de ser titular, ell em va trucar per consolar-me i donar-me ànims. També em donava consells, parlava, em va aportar molt.

És un dels puntals de l’equip.

Sí, estic molt content. He encaixat bé en aquest equip, em trobo bé amb els companys, el cos tècnic, el camp i l’afició. Sé què volen els companys i el mister de mi, i intento donar-ho, ja no només aquests tres mesos a Segona B, sinó els 11 mesos que fa que soc aquí. Estic feliç per com ha anat tot, sobretot al principi, perquè ara ho veiem tot molt bé, però on s’havia de picar pedra i posar-se la granota de treball era a baix i sembla que la gent no li doni importància. Estic aquí per fer gols i n’estic fent, així que content.

Va sorprendre que no fos titular contra el Barça B.

Hi ha molta qualitat i competència a dalt, i entenc que els partits es preparen en funció dels rivals o les baixes que tens. És clar que vull ser titular tots els partits, però el mister va decidir que no ho fos i ho respecto. Després el tècnic fa els canvis que creu i no em va tocar jugar perquè dos companys del mig del camp van fer-se mal. Toca seguir treballant.

La setmana vinent entra en escena la Copa del Rei. Com s’ha d’afrontar?

Amb tot, no n’hi ha més, perquè ens va costar molt classificar-nos i el premi de jugar contra un equip de primera és espectacular. Encara que tinguem avantatge contra l’Andratx l’hem d’afrontar amb el màxim respecte, a més juguem a casa, però no ens hem de relaxar.

Ja han fet alguna travessa de quin rival de Primera els agradaria?

No, ni de bon tros. Primer és el Sabadell, i després a intentar guanyar l’Andratx.

Què significaria tenir aquí un equip de Primera Divisió?

Estaríem il·lusionats sobretot per la gent que ve cada setmana, i passar de jugar contra el Vilanova a fer-ho contra la Reial Societat demostra que s’estan fent molt bé les coses.

Coneix bé la Copa i ja sap el que és marcar contra un equip de Primera com el Sevilla a la seva època al Sabadell.

Sí, va ser maco. Ara m’agrada i no el format perquè a un partit pot passar de tot, i no perquè amb doble partit també pots jugar a camps de Primera Divisió.

COP ENTRE PALANCA I IKER

L’entrenament d’ahir a Prada de Moles va tenir un petit ensurt després d’un cop de cap en una acció fortuïta entre Miguel Palanca i Iker Goujón. El primer va ser traslladat a l’hospital, per precaució, però no va haver-hi més conseqüències, i estarà disponible per al duel de demà contra el Sabadell.

tracking