Olga Molné

“No sabem quines conseqüències tindria el trencament de Vallnord”

Molné afirma que “la força” de Ciutadans Compromesos és ser una plataforma que agrupa “diverses tendències” en el seu interior i veu amb optimisme les pròximes eleccions comunals

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mes després d’haver jurat com a cònsol menor de la Massana, Olga Molné es pren amb “il·lusió i molta naturalitat” el fet d’haver-se convertit la primera dona que ocupa aquest càrrec a la parròquia.

Vostè és la primera cònsol menor dona de la Massana, com ho valora?

És un orgull ser la primera dona cònsol menor de la Massana, però en el si del comú ja estem molt representades perquè, de fet, teníem un pes igualitari perquè hi havia 6 homes i 6 dones..

Considera que a Andorra les dones tenen més difícil fer carrera política?

Antigament sí que costava molt més perquè les dones tenien un rol molt marcat per la societat, però ara hem arribat a un moment en què aquestes coses ja no es tenen massa en compte.

Creu que existeix el sostre de vidre?

Algunes persones es troben en aquesta dificultat perquè, a més d’assumir la seva feina i els seus càrrecs polítics, sovint tenen una motxilla més carregada que segons quins homes pel que fa a les tasques de la llar o als infants.

La Massana és un fortí de Ciutadans Compromesos?

CC és una plataforma molt particular perquè agrupa diverses tendències i això és una cosa que l’ha afavorit molt perquè tothom se sent còmode. Jo penso que aquesta és la nostra força.

CC comptarà amb els liberals per a les pròximes comunals?

De cara a finals de l’estiu tractarem aquest tema i penso que de moment no hi ha res decidit. Encara falta que es faci Govern i veure quines coalicions es fan i qui dona suport a qui. A partir d’aquí ja es veurà.

Diu que una de les claus de CC és la diversitat de sensibilitats. Com es pot combinar això amb la gestió comunal?

No és gens difícil perquè la corporació funciona amb sentit comú. CC vol millorar la parròquia i penso que aquí no hi ha color polític. Tothom vol el millor per a la parròquia i les decisions que s’han de prendre no estan molt marcades políticament.

Quin és el projecte estrella d’aquest mandat?

Un dels projectes estrella que pensem acabar abans del final del mandat és la remodelació del Prat del Colat.

Us quedarà algun projecte pendent?

En principi tots els que havíem previst els hem inclòs al pressupost. Estem treballant molt a fons i els acabarem tots. Crec que no quedarà res pendent.

Què s’ha de fer per dinamitzar la parròquia?

Justament ara hem acabat el pla de dinamització de la parròquia. Hem escoltat tots els agents econòmics de la Massana per analitzar quins són els punts febles i els més destacats de la parròquia. A partir d’aquí hi haurà un seguit d’actuacions per millorar l’economia parroquial. El presentarem aviat, abans de l’estiu probablement.

Com veu el futur de Vallnord?

La voluntat del comú és que la marca segueixi. Recentment hem fet un consell d’EMAP i els números són positius, ja que aquest any tornarem a tenir uns beneficis d’uns 500.000 euros.

Tem un possible trencament de la marca?

Certament hi ha una inquietud respecte a això, però primer no sabem si passarà i no sabem quines conseqüències podria tenir.

Quina és la postura del comú respecte als problemes de circulació a la Massana?

Des del comú pensem que ara per ara la prioritat és el vial de Sant Julià, perquè és la porta d’entrada d’Andorra i aquella carretera suporta molt més trànsit que el centre de la Massana. El que nosaltres proposem per resoldre el problema de la circulació, que bàsicament es produeix a l’encreuament d’Anyós i Sispony, és ampliar en un vial la rotonda d’Anyós.

Quina previsió fa de les pròximes comunals?

Hi haurà persones que pensin que algunes coses s’haurien hagut de fer de diferent forma, perquè és obvi que quan gestiones no ho fas al gust de tothom. Un cert desgast potser sí que hi serà, però ara sortim d’unes generals i, en estar a prop dels ciutadans, trobo que la gent està molt satisfeta amb la nostra gestió.

“No sabem quines conseqüències tindria el trencament de Vallnord”

tracking