Conrad Blanch

“Volem que la gent es faci seves les finals”

El màxim responsable de l’organització admet que els preparatius s’estan desenvolupant amb normalitat i celebra l’acord a què s’ha arribat per la continuïtat de Grandvalira

“Volem que la gent es faci seves les finals”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Falten 135 dies per un dels esdeveniments esportius més importants de la història del país, les finals de la Copa del Món de Grandvalira, i el director general del comitè organitzador, Conrad Blanch, analitza com estan els preparatius per a aquesta gran cita.

Fa unes setmanes va venir una delegació de la FIS i van superar la inspecció amb molt bona nota. Satisfets?

Molt, van revistar i validar tota la feina que portem al comitè organitzador, i també van poder veure l’estat de les obres de la plataforma esquiable de Soldeu, necessària per la línia d’arribada de la pista Avet.

S’estan seguint els terminis previstos per a la construcció de la plataforma?

Sí, de moment els hem anat complint. Encara queda feina i teníem dues dates importants, principis de desembre, quan s’ha de poder connectar les pistes d’esquí amb els ascensors actuals. L’altra data és el 15 de febrer, quan ja hem de tenir l’accés per al vial, amb la coberta del pàrquing i la plataforma que permeti instal·lar les grades i tots els serveis necessaris per acollir les proves de la pista Avet.

Quin és l’aspecte organitzatiu que requereix més esforç a hores d’ara?

Hem fet un gran esforç pel que fa a la campanya de comunicació perquè s’ha de preparar amb força temps, i també hem treballat en tot el que té a veure amb l’àrea tècnica. Ara ja estem definint més els organigrames, responsabilitats o check list de cadascuna de les àrees per preveure els recursos humans i materials.

Superen els 400 voluntaris. Es donen per satisfets o en fan falta més?

Amb aquests ja tenim la suficient demanda per cobrir els llocs que necessitem, tot i que algunes tasques més específiques sempre poden tenir alguna vacant per cobrir, però sempre si algú es vol unir serà benvingut.

Un dels objectius és implicar-hi tot el país. Com ho faran?

La campanya de comunicació en si ja és prou potent, a més s’anirà intensificant a partir del gener, quan ja comencin totes les presentacions oficials. També estem treballant amb tots els clubs d’esquí del país per veure com se’ls pot involucrar també amb diverses accions, i també amb les diverses escoles andorranes per donar ambient.

Fins i tot han creat un videojoc. Busquen captar també el públic més jove?

És un joc inspirat en les finals que fan que et puguis sentir com un esquiador baixant per la pista Àliga. Amb els jugadors que facin els millors temps, intentarem crear un espectacle paral·lel.

També trauran alguns esdeveniments fora de les pistes.

Sí, amb això el que volem és que la gent es faci una mica seves les finals. A més de la cerimònia d’inauguració a Soldeu, farem el sorteig de dorsals a la plaça Carlemany de Canillo, obrirem durant tota la setmana un village a l’Abarset amb diverses marques del sector, i allà també farem cada tarda animació entre les cinc i les nou de la tarda amb actuacions musicals. La intenció és arribar a molts públics i generar un bon ambient.

I tenen alguna novetat preparada?

Sí, també hi haurà una competició de futbol. És una tradició que els tècnics de la FIS, acompa-nyants, i organitzadors celebrin un torneig de futbol. Ho hem vist a Saint Moritz o a Aspen, i enguany també ho farem, segurament el dia 14 al vespre, al pla dels Espiolets.

Estan notant més interès internacional des que Lindsay Vonn va anunciar que es retiraria després de les finals?

I tant, diverses televisions americanes s’han interessat per les finals. Que una esportista d’aquesta trajectòria faci les últimes baixades a Andorra serà un esdeveniment prou important.

Compten amb Luc Alphand i Carolina Ruiz com a ambaixadors. Com els ajuden?

Amb una opinió tècnica molt important. Dintre del món de l’esquí alpí són molt coneguts, ens ajuden molt i la resposta està sent molt positiva. A més, també involucrarem un grup amb més ambaixadors al projecte dintre de la societat civil andorrana.

Quanta gent esperen al país?

És difícil. Nosaltres com a comitè organitzador tenim reservades 500 habitacions perquè tenim l’obligació d’allotjar tota la família esportiva i alguns proveïdors i empreses de serveis vinculades a l’organització, però després s’hi han d’afegir tots els espectadors o mitjans de comunicació.

I pel que fa a públic?

Aquest esdeveniment no és tant pel públic que mou, sinó per tota la gent que arrossega. Serà una setmana amb alta ocupació i al país es notarà la presència de les finals. L’indicador important en aquest sentit és que ja és molt difícil trobar llits disponibles al país per aquelles dates.

Hi havia neguit per la continuïtat de Grandvalira en relació a les finals?

No. La FIS coneixia la situació i ha rebut amb satisfacció la notícia de la continuïtat de Grandvalira, però el trencament hauria estat per la següent temporada i mai s’havia qüestionat res en relació a les finals.

Com valora l’acord que es va conèixer dilluns?

Per a mi és molt positiu i és una bona notícia per al país. En el seu moment vaig formar part de la creació del projecte, i hauria estat una llàstima que s’hagués perdut, perquè és una marca de gran potència internacional. Crec que en sortim reforçats, només cal veure les xarxes socials o els portals de neu i acreditar que quan les parts fan un esforç s’ar­riba als acords necessaris. Em sembla que això serà un revulsiu i farà la marca encara més gran.

tracking