Koldo Álvarez

“Hem d'intentar puntuar i millorar fora de casa”

La tricolor afronta a partir de la setmana vinent l’inici de la nova Lliga de les Nacions, en la qual hi ha esperances de fer un bon paper, sobretot per la bona dinàmica de resultats que arrossega

“Hem d'intentar puntuar i millorar fora de casa”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Koldo Álvarez i la selecció nacional enceten dijous de la setmana vinent un nou repte ambiciós: la Lliga de les Nacions. Serà a Letònia, precisament contra el rival i al país que van disputar l’últim partit oficial. Després de dos empats i una victòria en els tres últims amistosos, en els quals no s’ha encaixat cap gol, la tricolor encara la competició amb un feeling gairebé immillorable.

Quines sensacions tenen abans de l’estrena de la Lliga de les Nacions?

Tenim la sensació que durant aquests mesos hem treballat força i que l’equip a nivell de resultats està en una bona línia, sobretot perquè s’ho ha guanyat al camp. La feina feta en els tres partits ha sigut força bona.

Els últims resultats han estat bons. Hi ha confiança per afrontar aquesta nova competició?

Hi ha respecte i també confiança a continuar millorant, fent bé les coses i a intentar saber fins on ens portarà continuar fent-ho així. Entenem tots que som un equip competitiu i que això ens ha de portar a tenir opcions en cada partit.

Creu que algú podria caure en l’excés de confiança per aquesta bona dinàmica i el fet d’enfrontar-se a rivals d’un nivell més o menys similar?

Seria un error. El dia del sorteig qui va sortir de l’últim pot vam ser nosaltres. Partint d’aquesta base, hem de continuar creixent i fent una bona feina, però tenim molt de respecte als rivals.

Variarà molt el sistema de la selecció per a la Lliga de les Nacions?

No. Entenem que el sistema que hem provat durant aquest any ha funcionat força bé i els jugadors ho tenen per la mà, tot i que és cert que juguem contra rivals diferents i ens exigiran tenir la nostra millor versió. La intentarem donar i hi posarem els nostres esforços durant aquesta pròxima setmana.

Letònia va golejar Andorra en l’últim partit oficial. Què ha de canviar respecte aquell enfrontament?

Ells van tenir un percentatge molt alt d’encert. No van rematar gaire a porteria i les dues primeres que van fer van entrar dins. Crec que som un equip molt competitiu que va creixent quan som forts en la nostra fase defensiva. Durant tots els partits, inclús en aquell, hem tingut els nostres moments i les nostres opcions. Recordo una oportunitat molt clara de Jordi Aláez amb l’1 a 0 només. L’equip sobretot està millorant en el fet de ser molt competitiu, va manejant els temps i està creixent.

En quin moment pensa que es va començar a ser competitiu de veritat?

La motxilla que portàvem de les derrotes no la volíem fer gran però es va fer gran i des que ens la vam treure de sobre l’equip ha crescut molt.

Podrà disposar de gairebé tot­hom. El fa sentir millor?

Tenim gent amb alguna petita molèstia i algú que està sortint d’una recuperació, però entenem que podrem estar tots. Sí que em fa sentir millor. També hem de respectar que la sub-21 té partits els mateixos dies i hem d’intentar fer el mínim mal possible perquè pugui competir. És possible que algun sub-21 no entri a la llista, però serà puntualment en aquestes dos duels.

Preveu que en aquest nou cicle de dos anys hi hagi molts més debuts a la selecció?

Sempre que els joves responguin com ho estan fent fins ara i amb les ganes que aporten i de millorar, segur. Fins ara ens ha donat molts bons fruits.

La Lliga de les Nacions dona una plaça per a l’Eurocopa. Andorra es pot permetre el luxe de pensar en aquesta fita?

Somiar no costa res. També és cert que després els partits ens posen de seguida a lloc. Si mirem els rivals, les competicions i els resultats que han obtingut amb rivals com els nostres ens fan pensar en una altra cosa, però somiar és gratuït.

Per tant, quin ha de ser l’objectiu a nivell de classificació. Puntuar, per exemple...?

Està clar que és un objectiu que ens hem de posar. És complicat, però hem d’intentar puntuar i millorar fora de casa, així com ser competitiu en els sis partits d’aquesta competició. Després intentar veure fins on arribem sent un equip competitiu. Entenem que possiblement en molts partits potser ens serveixi per estar ficats dins d’ells.

Un desig per a la Lliga de les Nacions.

Ser fidels a nosaltres mateixos. Ser un equip reconeixible i competitiu i ser dins els partits fins al final. La resta acaba arribant.

tracking