Carlos Sastre

“Sempre recordem les 'batalletes' del passat amb el 'Purito'”

L’ex-ciclista professional madrileny és el convidat estrella de La Purito Andorra 2018, que ha volgut homenatjar el desè aniversari de la seva victòria al Tour de França.

“Sempre recordem les 'batalletes' del passat amb el 'Purito'”A. C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entre els 2.700 ciclistes que avui envairan les carreteres del país amb motiu de la quarta edició de La Purito An-dor­ra, la marxa cicloturista apadrinada pel resident Joaquim Rodríguez, n’hi haurà un d’especial: Carlos Sastre. El guanyador del Tour de França del 2008 ja va competir pel Principat com a professional, però avui hi passejarà amb l’objectiu de gaudir al màxim.

Què li va semblar quan li van dir que li volien fer un homenatge a La Purito?

Va ser fa temps. La veritat és que ser amb el Joaquim sempre és tenir bons rècords i hi tenim molt bona relació. També és una excusa per poder tornar a pujar a la bicicleta perquè ho vas deixant per altres necessitats, en el meu cas, i és bonic ser aquí amb un company i veure’n molts d’altres, com Vicioso.

Què li semblen les carreteres d’Andorra per rodar?

He tingut la sort de passar-hi en moltes etapes de la Vuelta a Espanya i de la Volta a Catalunya. Són sempre etapes desitjades per corredors com jo en aquell moment perquè són curses molt dures, i he tingut l’oportunitat de brillar molt aquí i de passar-ho molt malament. He viscut molts moments en aquests ports, tant a Ordino Arcalís, la Rabassa, Pal, el port d’Envalira...

Ha tornat al país després de retirar-se?

Hi he estat només com a espectador a la Vuelta del 2015. Vam ser-hi els tres dies que va ser aquí i vam aprofitar per estar amb uns quants companys i passar una bona estona.

Quin recorregut farà de La Purito?

Faig el mitjà perquè no em diguin ni que m’he relaxat massa ni que segueixo estant tan boig. Sobretot sortir amb bicicleta, gaudir de la zona i espero que el temps acompanyi.

Li han passat ràpid aquests 10 anys des de la victòria al Tour?

Passa més ràpid del que creus. Quan mires enrere penses que sembla mentida com ha passat. Però bé, és maco que el temps segueixi passant, seguir tenint els records i que puguem gaudir d’aquest esport que ens ha donat tant i que ens continua donant tant.

Què li sembla que la Vuelta a Espanya es decideixi a Andor­ra aquest any?

No m’estranya gens, ni ara ni d’aquí a un mes, quan vingui. Crec que és positiu i que Andorra està invertint molt en esport. Almenys des de fora entenc que veuen l’esport com un aparador per situar-se en el món. No només amb la Vuelta a Espanya, La Purito o la Copa del Món de BTT de fa uns dies, sinó amb totes les competicions que hi ha d’altres esports en l’àmbit mundial. És un centre mundial de l’esport.

Què espera del cap de setmana a Andorra amb el ‘Purito’?

La relació amb ell és molt bona. Ens vam conèixer en el seu primer any de professional, era el meu segon any i vam ser companys una temporada. Sempre hem tingut amistat i ens hem respectat com a rivals i companys del pilot. Hem estat junts a La Purito Kids, en què ha participat el meu fill, i recentment també ens vam veure en un altre esdeveniment que vaig portar jo. Sempre intentem recordar les batalletes del passat.

MÉS DE 150 NENS ENCETEN L'ACCIÓ AMB LA PURITO KIDS A ENCAMP

La Purito Andorra viurà avui la quarta edició de la marxa cicloturista amb més participants al país. Enguany, la xifra torna a trencar sostres i expectatives i s’esperen uns 2.700 ciclistes per les carreteres del Principat entre els tres recorreguts, el mini, de 22 quilòmetres, el mitjà, de 80 quilòmetres, i el llarg, que emula l’etapa reina de la Vuelta a Espanya del 2015 que el propi Joaquim Rodríguez va dissenyar amb sis ports i 145 quilòmetres. Això serà avui, però ahir l’acció pròpia de la marxa cicloturista ja va començar amb la segona edició de La Purito Kids, que es va consolidar amb més de 150 nens participants, una xifra que deixava molt satisfeta l’organització i el mateix Rodríguez. “Estem molt contents”, indicava el Purito, que afegia que l’objectiu és “aconseguir que els nens s’ho passin bé i que gaudeixin d’aquest esport”. La parròquia d’Encamp va ser novament l’escenari de les sis curses que es van disputar entre infants des de 5 anys fins a 14, i en les quals hi havia premis especials, unes bicicletes per als guanyadors. Al costat dels joves ciclistes hi havia gran part dels que avui disputaran un dels tres recorreguts de la marxa, un fet que celebrava el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres. “El nombre d’inscrits va creixent i això ens interessa. És una prova molt familiar i els fills arrosseguen els pares, que la majoria ja són ciclistes i molts també participaran a La Purito”, comentava el cònsol.

tracking