x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
David Baró

“No estaré en cap llista per a les eleccions generals”

Remarca que li agradaria que hi hagués una opció parroquial independent que fes sentir la veu de La Massana al Consell i no descarta fer el salt a la política nacional més endavant
David Baró durant l'entrevista a la ràdio del Diari.

“No estaré en cap llista per a les eleccions generals”

David Baró durant l'entrevista a la ràdio del Diari.

Fernando Galindo
Actualitzada 18/06/2018 a les 07:11
Considera que les generals seran al març perquè Martí no té motius per no acabar el mandat, i insisteix que Ciutadans Compromesos no té “cap aspiració en política nacional”. Es mostra satisfet per l’evolució de les finances comunals, que sumen 4 milions de tresoreria per a emergències, segons comenta a la ràdio del Diari.

Quins són els beneficis d’aquest any a l’estació?
Estic molt content, els números van millorant moltíssim. És una tranquil·litat quan parles de comptes sanejats. He vist números on hi havia pèrdues i facturàvem 12 milions, i ara hi ha beneficis i estem facturant 18 milions. Els comptes estan auditant-se i estarem com l’any passat, pels 500.000, els 600.000. Estem dins de la franja del milió d’euros, perquè també es fan inversions i hi ha amortitzacions, i també hi ha l’estiu, que factura molt però lògicament hi ha despeses.


Saetde ha entrat a Secnoa i Vallnord es manté, hi havia certa por que Joan Viladomat no volgués el domini conjunt?

És cert que en algun moment havíem pensat que potser no interessaria, o sí, i estem contents que es pugui mantenir perquè encara que sembli que la Massana per tenir el 66,6% és qui mana, no, perquè sempre hi ha d’haver acord de les dues parts. I contents que es vulgui mantenir la marca i el domini conjunt i hi haurà evolucions. He sentit parlar d’un forfet únic i s’hauran de veure els detalls.

No ho veu tan clar com Joan Viladomat?
Sí, de fet ja existeix, tampoc ens hem pogut veure des que Saetde ha entrat a Arcalís, segur que trobarem bons acords, no hi ha cap mena de dubte, perquè al final a tots ens interessa la neu, que és el gran motor econòmic del país, i després cada societat clar que té les seves propostes d’inversió o com vol créixer, però tots estem promovent la marca Andor­ra i hi ha d’haver un forfet únic. Si el que hi ha no funciona perquè té un preu elevat, ja es veurà, ens hem d’adaptar al que el client demana, i ja serem prou intel·ligents per repartir-nos els diners. Ja compartim tots el mateix programa informàtic des de fa dos anys.


La desaparició de Grandvalira accelerarà el forfet únic?

Vull ser prudent i optimista i com que hi ha un termini fins a l’any vinent segur que faran tot el possible per continuar. No em poso en el que no em pertoca però m’agradaria que continués perquè és una marca molt consolidada i quedaria coix a nivell de país que no hi fos. Potser s’arriba a una altra fórmula amb un model més com el de Vallnord. Confio que tothom tindrà sentit comú i prendran decisions que seran bones per a tots.

Ciutadans Compromesos (CC) pot mantenir-se en terra de ningú per a les generals?
I tant. CC està només en l’àmbit comunal i a les pròximes comunals podrà tornar a optar amb uns altres candidats perquè tant el Raül com jo no hi podrem ser perquè haurem pogut fer dos mandats, però hi haurà altres persones que voldran presentar el projecte de continuïtat perquè aquesta agrupació ha demostrat que funciona, amb gent de diferents sensibilitats que volen treballar per la parròquia, i quan les coses funcionen crec que poden continuar. Auguro que serà present a les comunals, a les nacionals no perquè no té cabuda.


Els membres del comú es mantindran neutres?
Neutres no. Cadascú donarà suport als que representa.

Demanaran el vot per als seus?
O no, ja veurem si demanen el vot. Jo no he de demanar el vot per a ningú perquè no vaig a cap llista.

Jordi Gallardo serà el candidat de Liberals, se situa en sintonia amb ell?
De moment no opino. Ja es veurà. He de saber quin són els projectes i qui es presentarà, el que no faré és decidir alguna cosa abans de conèixer qui és, cap a on vol portar el país.

Raül Ferré és partidari de fer un pacte amb DA?
Se li ha de demanar a ell, perquè no n’hem parlat. De converses amb el cap de Govern n’hi ha i n’hi haurà perquè pel seu càrrec ens reunim moltíssim.

Els ha sondejat Martí sobre la seva sintonia amb DA?
No, no, no. Es fan reunions molt cordials o trucades perquè hi ha decisions a prendre, però seure per parlar de política no ha passat. No ho he vist i si s’ha fet no se m’ha explicat per tant no ho crec, perquè amb el Raül som molts propers, som un tàndem, i això no m’ha arribat.

Com veu que Liberals i PS puguin pactar territorials?
Encara no ho han formalitzat i no sé si ho formalitzaran a totes. Històricament el PS i Liberals han estat molt lluny, molt oposats, la ideologia també se situa bastant lluny, no sé quins punts en comú poden pactar, ja ens ho explicaran, sobre Europa, sobre la imposició, sobre el Coprincipat. Ells sabran el que fan, potser de cop no estan tan lluny.

Què li sembla fer un partit amb UL, CC i descontents de DA?
CC no podrà ser.

Una part de CC, la que lidera Carles Naudi?
Una part. El Carles Naudi representa una sensibilitat d’independents dins de CC, té un pes que pot ser més o menys, però no és CC al 100%. També es fa difícil, ¿quin és el projecte que porta aquest partit? No sé si un partit nacional. M’agradaria i em sentiria còmode amb una llista parroquial que podria ser independent, que podria fer sentir la veu de la Massana al Consell General, que lògicament no pot governar perquè no té presència en parròquies, però sí pot aportar elements a favor o en contra, i tenir un rol important per ser consultat. Però que no fos CC perquè no pot ser.

Té clar que el 31 de desembre del 2019 s’anirà de la política cap a casa?
Em voldria reservar una mica. Tinc un mandat, a partir d’aquí el que pugui passar a partir de l’1 de gener del 2020 ja ho gestionaré. No tanquem res. Acabo el 31 de desembre del 2019, les eleccions generals seran abans, jo no estaré en cap llista, fa anys que ho dic, seguríssim.

Li agrada la política per fer el salt a l’àmbit nacional?
D’aquí a 4 o 8 anys? Demanaria que com que ens continuarem veient d’aquí a 4 o 8 anys, ja es veurà, clar que m’agrada la política, però ja es veurà el futur. Potser serà d’aquí a 15 o 20 anys, soc jove, però d’aquí a 4 o 8 anys ja ho veurem, poden passar moltes coses.
  • #13 Les politiciens !
    (01/07/18 18:58)

    Je pense sincèrement que TOUS les "HOMMES POLITIQUES" (femmes et hommes) sont CONS et je m´explique: Ils promettent mais ne tiennent pas leur promesses, ils disent qu´ils vont résoudre le ou les problèmes mais ne vont jamais chercher et résoudre la cause du ou des problèmes. Donc, en fait, ils sont cons, nous prennent pour des cons et utilisent notre connerie pour se maintenir en place. Et nous, nous votons pour des cons ! et oui ! Mais je pense que peu à peu, nous allons vers la fin du système, car le peuple réalise de plus en plus à qui ils ont à faire et les politiciens le savent très bien, mais continuent à jouer aux CONS ! 

    Respondre
  • #12 Mgg
    (01/07/18 15:33)

    Andorra te 3 parcs nacionals, i tot i que no ho he pogut verificar, molt probablement el país amb la superficie protegida més alta del mon.
    No crec que tinguem res a envejar a Islandia ni a cap altre país del mon, coses a millorar, sí, moltes, sempre. Però d'aquí a enyorar la economia de subsitencia.... 
    i és gràcies a la feina i la implicació de persones com en David Baró, ojalá s'ho repensi i pugui ser un candidat per nostre país. Cal gent com ell.

    Respondre
  • #11 Jordi Brau
    (30/06/18 21:59)

    Esteve va dir..
    Esteve, el que dius és bastant discutible, i si em fas escollir, prefereixo models com l'austriac o islandes; pocs però amb diners. En tot cas si triem l'opció de massificar, no hi ha cap dubte que es poden fer millor les coses, protegir el patrimoni natural hauria de ser la prioritat, és el que ens permetrà seguir sent competitius ara i en generacions futures.

    Respondre
  • #10 Esteve
    (30/06/18 17:22)

    Jordi Brau va dir..
    Jordi a Andorra ja fa anys que hem deixat de viure de guardar vaques a la muntanya, i per sort. Si encara estessim vivint 50 anys enrere sense estacions d'esqui ni activitats a la muntanya pel turisme encara seriem nomes 10.000 habitants a Andorra, i segurament ni estaries visquent aqui, ni jo tampoc. Tenim sort d'aquest pais. 

    Respondre
  • #9 Jordi Brau
    (30/06/18 09:22)

    Gràcies. Polítics com vosté que es dediquen a exprimir l'entorn per diners, millor lluny. El que heu deixat fer a Vallnord és una vergonya.

    Respondre
  • #8 alba
    (24/06/18 09:38)

    Ni falta que fa que vagis a cap llista.

    Respondre
  • #7 ciutadà
    (18/06/18 13:01)

    tampoc cal exagerar.... una cosa és la política parroquial i una altra molt diferent estar a govern... que és un gran pencaire, SI! bona gent, SI!

    Respondre
  • #6 Jan
    (17/06/18 20:57)

    Soc dels afortunats què he pogut compartit tasques en l'àmbit professional amb David Baró molts anys, i a la vegada veure com a evolucionat i creixut la Parròquia amb el seu mandat. He debatut algunes decisions i a la vegada he aprés a saber copsar el seu punt de vista en moments què ho veia molt diferents des del punt de vista empresarial; quelcom he aprés d'ell en aquests anys, cal saber mirar amb els ull de tots, més quan els representes. Felicitats David i molt d'acord amb les vostres decisions.

    Respondre
  • #5 Albert
    (17/06/18 16:26)

  • #4 Ordinenc
    (17/06/18 15:06)

    Ja ens agradaria a Ordino tenir un David Baró,un humil consell meu seria que cintinuis amb la feina que estás fent a La Masana,l'altra politica Consell,Govern,está p,,,,, i de mal en pitjor.

    Respondre
Veure’n més
13
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts