Jaime Fernández

“L'afició es mereix tenir un equip d'Eurocup”

Una de les peces clau del MoraBanc, classificat recentment per al play-off, deixa clar que l’equip vol acabar al més amunt possible per assegurar-se la competició continental

“L'afició es mereix tenir un equip d'Eurocup”Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Jaime Fernández (1993) va debutar a l’ACB amb l’Estudiantes la temporada 2010-2011, i en set campanyes jugant amb la samar­reta estudiantil la competició domèstica més important del panorama continental, mai havia disputat el play-off de la Lliga Endesa. En el seu primer curs al BC MoraBanc Andorra, el base madrileny seguirà sent una de les peces clau de Joan Peñar­roya de cara a lluitar pel títol.

Al final sembla que ha hagut de deixar Madrid per jugar el play-off.

Bé, sí [riu]. Lògicament estic molt content, ja que aquesta lliga és extremadament competitiva i s’han de fer les coses fantàsticament per estar entre els vuit primers classificats. Cal donar-li valor, perquè és ben difícil i estem fent una gran campanya.

Poc abans de la Copa del Rei va dir que en cap cas la voldria veure per televisió i finalment no va poder ser. De no haver assolit la pugna per l’ACB què li hauria passat pel cap?

No em puc posar en aquesta tessitura, malgrat que després de tantes temporades sense assolir-ho seria una jugada. En tot cas, ara vindrà una experiència més, toca seguir amb l’equip i fer un bon play-off. No obstant això el primordial és acabar correctament que encara ens queden dos partits importants.

Ara seriosament, què va sentir quan pocs minuts més tard de superar diumenge el Delteco GBC la megafonia va anunciar que el Montakit Fuenlabrada havia caigut i per tant s’havien embutxacat ‘la grossa’?

Sense cap mena de dubte, moltíssima emoció, la veritat és que era un objectiu vital per a nosaltres, i aquest premi ens el mereixíem. Personalment m’emociona i segur que a la resta de jugadors també. En el món de l’esport és complicat obtenir moments bons, i quan succeeixen s’han d’aprofitar.

Enguany han aconseguit quelcom complicadíssim que ha estat no anhelar la petjada que van deixar ‘Gio’ Shermadini i companyia.

Considero que el MoraBanc Andorra ha dut una línia ascendent, i a més la progressió ha estat força ràpida. De fet l’altre dia el president, Gorka Aixàs, ens comentava que de quatre cursos a l’ACB se n’han fet dos de play-off, i per tant s’està fent tot plegat de manera impressionant. L’any passat és passat i aquest era diferent, amb integrants nous. Hem arribat amb ambició i hem fet un pas endavant entre tots. Ens va costar arrencar, però quan hem fet cohesió per estar com un conjunt, hem demostrat que en som un bastant feixuc de vèncer.

Com és lògic miren cap amunt de la classificació, així que volen evitar els tres primers (Reial Madrid, Kirolbet Baskonia i FC Barcelona Lassa) en relació amb el play-off?

Hem de guanyar el que ens falta [Unicaja de Màlaga i València Basket] per d’aquesta forma finalitzar al més a dalt possible. Ha quedat palès que podem competir contra qualsevol club, és a dir, que ho tenim a les nostres mans. Aquestes dues jornades de fase regular no poden esdevenir mer tràmit, sinó que han de significar cites transcendentals, més que res per anar agafant bones sensacions.

Així doncs adjudicar-se la cinquena plaça i segurament veure’s les cares amb el València s’ho plantegen com una fita totalment real?

Sí. És evident que no ens deixarem anar perquè tinguem l’objectiu lligat. Anirem per totes.

És aquesta la millor temporada de la seva carrera?

Certament em sento còmode. La millor no ho sé ben bé, tot i que al final potser sí, perquè tinc un rol clar dins de la plantilla. Em trobo tranquil i m’ho passo genial, tant a la pista com en els entrenaments, en el grup, a Andorra, etc. Estic molt feliç.

Parlant de comoditat, ha explicat més d’una vegada que va canviar d’aires perquè volia sortir de la seva zona de confort. Podria el Principat assumir aquesta característica?

Clarament ha valgut la pena venir aquí. Insisteixo que no va suposar una decisió senzilla, marxar de l’Estu, ara bé, la campanya m’està donant la raó en el sentit que va ser una decisió encertada.

Li queden dos anys d’unió al MoraBanc i els seus números no passen desapercebuts als grans, què creu que passarà?

Sé que és un tòpic, però això no em preocupa, sinó el pròxim matx. Quan arribi l’estiu ja veurem què passa, tot i que estic centrat a Andorra amb un contracte llarg.

Dins del vestidor parlen de tornar a disputar competició europea?

Per descomptat que ho tenim present. Crec que és quasi essencial per als esportistes i alhora per a l’entitat jugar-la. No és el mateix quedar vuitens, setens que sisens. L’afició es mereix tenir un equip d’Eurocup.

tracking