Xavi Cardelús

“És clar que algun dia arribaré a MotoGP, n'estic segur”

El pilot andorrà afronta a partir de demà a Jerez l’il·lusionador debut al mundial de Moto2 amb una ‘Wild Card’. A més, dilluns rodarà amb una Ducati de la categoria reina en uns testos

“És clar que algun dia arribaré a MotoGP, n'estic segur”F. R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Xavi Cardelús fill competirà en una cursa del Campionat del Món 31 anys després de fer-ho l’últim andorrà, precisament el seu pare. Ahir va viatjar a Jerez, on demà debutarà en els entrenaments lliures i diumenge prendrà part en la carrera de Moto2. A més, dilluns serà el primer andorrà a pujar a una MotoGP en els testos que es faran al mateix traçat andalús amb una Ducati. En resum, al pilot de l’Stylobike l’espera un cap de setmana mogut.

Què és el que més tindrà en compte durant aquests dies?

Sobretot millorar i seguir creixent. Vull aprendre moltíssim i crec que el més important és la manera d’afrontar el cap de setmana en general.

Quines són les sensacions que té aquests dies previs?

El més normal és estar nerviós, però a mi m’agradaria fer un bon paper des del principi, que els nervis no creixin gaire, tot i que serà difícil. Sobretot el que vull és donar el cent per cent des de la primera sortida a la pista.

Té pressió?

Ara mateix, no, però sé que a mesura que vagin passant les hores, involuntàriament crec que em posaré pressió a mi mateix pel fet de voler-ho fer bé.

El pare li ha donat gaires consells?

En realitat no he pogut parlar gaire aquests dies amb el pare. Hem viatjat per separat a Jerez i hem parlat poquet. Però segur que alguna cosa em dirà durant aquests dies.

Ha pogut parlar amb alguns dels pilots residents al país?

He estat parlant una mica per telèfon amb l’Àlex (Rins), però suposo que durant aquests dies quan me’l trobi pel circuit conversaré amb ell i també amb altres pilots que conec de quan corria amb ells en altres categories. De moment no m’han donat cap consell.

Com és la moto que portarà?

És la del 2018. Jo he estat portant la del 2017, que és amb la qual vaig competir l’any passat, i aquí al Mundial portaré la nova.

Hi ha gaires diferències entre aquesta i la de l’Europeu?

No, les dues són bastant similars. Canvien algunes cosetes i suposadament la del Mundial va millor, però jo encara no ho he pogut comprovar.

I dilluns rodarà amb una Ducati de MotoGP. Com afronta això de ser el primer andorrà que ho farà?

Amb molt de respecte perquè no és el fet de provar una MotoGP, sinó estar en pista amb els millors del món, amb Márquez, amb Lorenzo, amb Rossi, amb Viñales, amb Rins... Estaré amb tots ells a pista i això em fa molt respecte.

Creu que aquesta oportunitat li pot facilitar fer el salt a la màxima categoria més aviat del que pensa?

No crec que influeixi gaire. Si dilluns es dona el cas que la moto m’agrada i vaig ràpid, potser sí que influiria, però no ho crec i tampoc és el que vull ara mateix. Jo em vull centrar en la categoria de Moto2 i arribar a destacar. Una vegada ho faci ja pensaré a fer el salt.

Es veu amb el nivell de poder fer el salt a MotoGP algun dia?

Sí, evidentment. Amb els anys i l’experiència tothom hi arriba. A mi encara em falta molta experiència, però és clar que algun dia hi arribaré, n’estic segur.

S’atreveix a fer un pronòstic del que pot passar aquest cap de setmana?

És difícil (riu). El que és clar és que em centraré a seguir en la mateixa línia o inclús millor que la que vaig portar a les curses de l’Europeu d’Estoril i València. He de donar el cent per cent des del primer dia i més aquí, al Mundial, perquè des del primer moment tots van al màxim. Això és al que m’he d’acostumar més i m’anirà molt bé per a la resta d’anys de competició.

tracking