Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Eva Choy

“Estem encantats que algú vingui a salvar la nostra estació”

Afirma que la situació financera de la corporació està lligada a Arcalís i per això cal trobar un inversor privat que la compri, i constata la mala relació entre els socis de Vallnord
La consellera de l'oposició assenyala que mantenen una relació “cordial” amb la majoria.

“Estem encantats que algú vingui a salvar la nostra estació”

La consellera de l'oposició assenyala que mantenen una relació “cordial” amb la majoria.

Xavier Pujol
Actualitzada 21/11/2017 a les 07:21
La consellera liberal admet bona relació amb la majoria, tot i que li agradaria tenir més implicació en els projectes i destaca la bona salut cultural de la parròquia.

Quina valoració fa del mandat de la majoria en aquests dos anys de legislatura?
Ha estat un mandat continuista del que ja s’havia planificat abans. La remodelació de les escoles velles era de l’anterior mandat i s’ha fet en aquest, o la xarxa de calor, igual. Crec que ha estat un mandat que ha seguit el que ja havien preparat.

Creuen que aquestes accions són les que necessita la par- ròquia?
La remodelació de les escoles sí, perquè és un edifici que s’havia cedit al comú i calia donar-li ús, però queden més coses per fer, com ara a l’hotel Casamanya, que és propietat del quart d’Ordino i no s’ha arribat a un acord amb el comú. És un tema que preocupa la parròquia i no hi han posat solució.

Quina relació tenen amb la majoria? Els donen tota la informació que demanen?
Tenim una relació cordial. Sempre que fem propostes se’ns escolta, però a vegades tenim un posicionament passiu. Se’ns informa però la nostra participació és mínima, suposo que igual que en altres parròquies, però a nosaltres ens agradaria participar més en els projectes de la parròquia. Generalment tot el que hem demanat se’ns ha donat, amb més o menys celeritat.

Quins projectes queden per a la segona part de la legislatura?
L’hotel Casamanya primer, però també caldrà abordar el Centre de Congressos, un espai al qual no hem aconseguit troba-li ús. Ara diuen que estan en contacte amb una empresa interessada, i si és així es traurà el plec de bases per adjudicar-li’n la gestió, però no ens han dit quina empresa és.

Com estan les finances de la parròquia?
Estan una mica supeditades a Ordino-Arcalís. Tenim un endeutament considerable a conseqüència de l’estació, però si s’aconsegueix privatitzar-la, les finances comunals milloraran.

Tres milions d’euros pel 76% de Secnoa és un preu just?
L’estació té el valor que té. No sembla que sigui una xifra gaire elevada, però el valor de la societat ara per ara, i segons els estudis que han fet els assessors, és aquest. No és un negoci productiu i només cobreix despeses. D’aquí a uns anys, si es recupera, valdrà molt més.

Li consten més ofertes que la de Saetde?
Nosaltres vam presentar uns inversors que també hi estarien interessats, però no sabem si s’hi presentaran, ja que ells tenien un plantejament diferent del que marca el concurs que va treure la majoria. El plec actual estableix que cal seguir el pla director, i els nostres inversors tenien una altra idea completament diferent. Ells volien reconvertir l’estació en un altre model que no és el que tenim ara. Fora d’aquestes dues no coneixem altres empreses interessades.

Què els sembla que Saetde mostri interès per l’estació d’Ordino?
Sempre hem demanat la privatització d’Arcalís, perquè a nivell financer no és sostenible, a més, Saetde és una empresa d’Andor­ra, que té experiència en el sector de la neu, i per tant benvinguda sigui.

Però és una societat que té d’accionista un altre comú.
Sí, però això no és cosa nostra i és un tema que ha de valorar l’altra corporació. Nosaltres estem encantats que algú vingui a salvar la nostra estació, i són els socis de Saetde els qui hauran de discutir la situació.

Amb la possible compra d’Arcalís per part de Saetde, perilla el forfet de Vallnord?
Segons la majoria no, però no ho sabem perquè les relacions amb Vallnord no són les més favorables. Continua la marca però només per vendre forfets. Nosaltres voldríem mantenir-la perquè dona una imatge positiva del país, però ja ho veurem. Desconec el motiu de la divisió, però crec que és per les dues.

El fet de no tenir un pla director conjunt, afecta la disparitat d’oferta, a l’estiu per exemple, entre les dues parròquies?
Pot ser, però les activitats d’estiu són un dels punts que hem de millorar nosaltres, ja que no és comparable al que fa Pal-Arinsal. La situació econòmica de l’estació és delicada i no en fem més per falta d’inversió.

La parròquia té bona salut cultural? I de negoci?
Jo penso que sí, per la dimensió que tenim l’oferta és prou àmplia. Tenim un esbart, la coral, així que està viva culturalment parlant. Respecte als negocis, en necessitaríem més, sobretot a l’estiu. En això podem créixer.
  • #3 Encamp
    (20/11/17 14:19)

    Felicitats amics d Ordino, us heu venut la muntanya, els primers anys no us adonarwu de res, fins i tot estareu contents, dintre d uns anys saetde fara com a Encamp el que vulgui, llacs artificials on vulgui, agafara aigua rius, fara obrs sense permis,... molta Sort !!! 

    Respondre
  • #2 la coma
    (20/11/17 12:26)

    del que podem estar contents es que sigui un professional que gestioni l'estació, que s'acabin d'una vegada per totes els amiguismes, que arcalis no estigui en mans de capitals financers, espero que en el contracte queda clar que no sera permés l'especulació imobiliaria, que la concessió es tan sols per Arcalis i La coma. Almenys els politics faran de politics i deixaran de costat la vessant empresarial. Els hotelers, comerços de la parroquia podran parlar de tu a tu amb un empresari, parlaran el mateix llenguatge, a ningu l'hi interressa que vagi malament arcalis. Així doncs sort a tots.

    Respondre
  • #1 THE END
    (20/11/17 08:48)

    La situació financera es podria compensar si el Comú no malbaratés diner inutilment.Pel que fa a la cessió d'Arcalis,des del mes de Març que ja está feta,no cal que ens prenguin per rucs,i per ùltin qualsevol altre consulat anterior,podia fer aquesta operació si haguessi proposat el 76%,Voste vendria o cediria un bé propi pel valor rebaixat a un 34% Oi que no? i de les misèries i malversació de l'estació començant pels sous i amiguismes val més no parlar-ne.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts