Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Marc Pons

“No encertar-la a la part alta de Meritxell tindria conseqüències”

El cònsol menor de la capital avança que el 2018 serà clau i que s’executarà una part important de projectes encetats.
“No encertar-la a la part alta de Meritxell tindria conseqüències”

“No encertar-la a la part alta de Meritxell tindria conseqüències”

“No encertar-la a la part alta de Meritxell tindria conseqüències”

Xavier Pujol
Actualitzada 23/09/2017 a les 13:01
Marc Pons (Andorra la Vella, 1979) és cònsol menor i conseller de Joventut, Cultura, Esports i Participació Ciutadana. A poc més d’un trimestre d’arribar a la meitat de mandat, Pons avisa que l’any vinent serà clau en la consecució de projectes.

Quina valoració fa fins ara del mandat al comú?
Hem treballat molt intensament. La planificació de tots els projectes, també dels que anaven al programa electoral, està feta. Per tant, l’any que ve serà d’execució. Començarà a ser més visible i els ciutadans podran veure materialitzada una part important de la feina d’aquests dos anys.

El projecte estrella és l’embelliment de l’avinguda Meritxell, al qual, arran de l’atemptat a Barcelona, es va dir que s’hi afegirien elements de seguretat. Què tenen previst?
Es va fer aquella reunió amb el ministeri d’Interior a la qual va assistir la cònsol major, però no hi ha hagut cap altra reunió. Se’n va parlar i, per tant, tots els embelliments que es facin als eixos on hi hagi grans aglomeracions de persones tindran reforços que es treballarà per definir.

Es va anunciar un sol sentit de circulació a la part alta de l’avinguda Meritxell. Hi havia hagut canvis al passat que no havien funcionat.
Destinarem molts esforços i temps a parlar amb veïns, propietaris, comerciants, i a estudiar-ho amb Mobilitat. És un moment i una decisió diferent. Quan es van prendre, llavors, van ser decisions valentes, però es va demostrar que no hi havia el consens necessari per tirar endavant la proposta. Molts comerços i la primera empresa del país privada es troben en aquest eix. Una decisió no encertada pot tenir conseqüències. Escoltarem tothom.

El nou accés a Doctor Vilanova també serà realitat el 2018?
Tot va lligat. El conveni amb la família Vinyes és un conveni estrella no ara, d’aquest mandat, sinó dels darrers decennis. És una parcel·la en sòl urbà que per­metrà, a través del comú, ampliar una de les entrades naturals cap al centre històric i dotar-la d’atractiu. L’execució serà d’aquí a final de mandat, amb disponibilitat pressupostària. Hi ha d’altres obres, com ara la intervenció de 3,7 milions dels Ser­radells, que no podem oblidar. Els ingressos de la construcció i comerç també van a l’alça per fer inversions.

Tenen previstes mesures per mantenir aquesta tendència?
No n’hem parlat, és circumstancial, depèn de la situació econòmica del país i ara s’està activant. Del que sí que es va parlar és que intentaríem revisar l’ordinació de radicació d’activitats, i el tema d’incentius per a la construcció d’aparcaments i ajudes per a joves emprenedors ja ho hem tirat endavant. A més, el comú ha rebaixat del 15% al 7% la cessió de sòl urbà consolidat.

Un dels temes de futur és la ubicació del casino. Estan en desavantatge davant Caldea?
No. Ho tenim tot, som la capital del país. El gros d’empreses és aquí, sense parlar de la proposta del Centre de Congressos, amb quatre empreses que hi aspiren. Hi haurà companyies que presentaran propostes en terrenys privats a la parròquia. Les ofertes s’han de presentar abans del 31 d’octubre, dependrà de Govern.

Es preveuen novetats sobre l’aparcament tancat dels Pouets?
No. Des del comú hem fet el que hem pogut, hem estat flexibles, no eludirem la legalitat. Difícilment hi veurem una resolució i caldrà rescindir el contracte.

Ha viscut tres mandats al comú. Repetirà un altre mandat?
No ho sé. Soc una persona implicada en política i entitats, però no sabria dir què passarà.
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts