David Bisbal

“Tinc ganes d'experimentar nous reptes professionals”

Mai perdrà les arrels llatines perquè formen part d’ell mateix, però l’artista reconeix que voldria desconnectar uns dies al país, escoltant les cançons de moda, igual que tothom

“Tinc ganes d'experimentar nous reptes professionals”

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu anys després del seu primer concert al Principat, David Bisbal cantarà dilluns a la festa major d’Andorra la Vella. L’intèrpret espanyol manté molts bons records d’aquell contacte i avisa que en aquest hi haurà sorpreses al final.

Presentarà ‘Hijos del mar’, el seu darrer disc. Com el definiria?

És un treball que representa una evolució en la meva carrera. És més modern, més arriscat i es pot dir que, sense perdre l’essència llatina, hi ha un so molt més internacional i amb més influència de la música electrònica.

La maduresa personal d’un cantant es reflecteix en la seva feina.

Sens dubte. Professionalment em trobo en un moment de major maduresa i experiència i tinc moltes ganes de plantejar-me nous reptes. Per això en aquest disc he volgut provar nous ritmes i nous registres que vaig aprendre de persones que en saben molt, als Estats Units i a la Gran Bretanya.

Tanta maduresa no el farà perdre les arrels llatines?

De cap manera, perquè l’essència llatina forma part de mi i és una cosa que mai podré perdre. De fet, a Hijos del mar també està molt present, encara que és cert que hi ha nous ritmes que he après i amb els quals volia experimentar.

És la segona vegada que tocarà a Andorra, quin records té del debut i com espera que el rebi el públic?

Vam venir el 2007 i en guardo un gran record. Estic segur que el públic va gaudir molt durant aquell concert i el de dilluns també ho farà igual perquè hem preparat amb molta il·lusió un espectacle que mai havíem presentat en directe, amb una producció molt moderna i actual en la qual la llum i el so creen un ambient molt especial.

Tindrà la característica força ‘made in Bisbal?’

I tant, no hi ha moments per descansar, tot va molt de pressa i espero que la gent no deixi de ballar i cantar durant les més de dues hores de concert.

Sap que el públic també li demanarà els seus grans èxits.

Que no es preocupin que per descomptat cantarem totes les cançons que ens han acompa­nyat al llarg d’aquests 15 anys, però també he de dir que en tots els concerts de la gira la gent canta les noves cançons amb mi des del principi i això m’omple d’alegria.

Ha preparat alguna sorpresa especial?

No vull avançar gaires coses però sí que llançaré un avís, que ningú es perdi el final de festa, que a més de sorprendre tindrà molta energia.

Marxarà de seguida o es quedarà uns dies a visitar el país?

Em tempta molt i, de fet, m’encantaria donar-me aquest capritx amb la meva família en un lloc tan meravellós i entre muntanyes, però ara com ara és impossible. M’ho apunto per a les següents vacances.

És d’aquells que els agrada estar amb els fans o prefereix la solitud abans d’un concert?

A mi m’agrada sempre. De fet sempre reservem bastant temps per estar amb ells abans del concert, normalment entre la prova de so i l’inici del xou. M’encanta xerrar amb ells, que m’expliquin coses, fer-nos fotos, signar el que em demanin. Escoltar-los i compartir amb ells aquesta estona em dona més energia per després sortir a l’escenari.

S’atreviria a cantar un tema en català?

La veritat és que és una gran responsabilitat. Hauria d’assajar i practicar moltíssim, però no dic que alguna vegada no es doni el cas. Recordo que durant la primera edició d’OT, amb l’ajuda dels experts de l’acadèmia i molta pràctica, ho vaig fer, i la cosa va quedar molt digna.

Els artistes llatins gaudeixen d’un gran moment de popularitat. Sigui sincer i digui si canta ‘Despacito’ o ‘Súbeme la radio’ a la dutxa o al cotxe.

Les canto totes. No hi ha dubte que la música llatina està tenint ara un gran èxit entre el públic i en aquest sentit m’alegro molt de l’èxit dels meus amics Luis Fonsi i Enrique Iglesias.

tracking