Enric Masip

“Ens agrada fomentar els valors de l'esport entre els joves”

Retirat fa 13 anys, un dels millors jugadors d’handbol del món dirigeix un any més, i ja en van 19, el seu campus al Principat i analitza l’estat del seu esport al país i de la seva altra passió, el Barça

“Ens agrada fomentar els valors de l'esport entre els joves”M. B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Campus Enric Masip va abaixar ahir la persiana de la 19a edició, i el seu màxim responsable ja pensa en sorpreses per l’aniversari de l’any vinent.

Quina valoració fa del campus d’enguany?

Després de 19 anys ja ho tenim tot per la mà. Són molts anys dedicant-nos a fer aquestes estades a Andorra. Vam començar l’any 1996 amb un clínic, i d’aquí va sortir el campus. D’alguna manera, l’arrelament de l’handbol a Andorra el vam obrir nosaltres.

Però durant aquests dies no només ensenyen handbol.

No, també incidim en els valors que fomenta l’esport en general, com ara treball en equip, companyonia, esforç i responsabilitat. Aquestes coses aporten molt i ens agrada fomentar-les.

Com s’aguanta tant temps un campus com aquest?

Amb il·lusió, per a mi aquesta és la clau. I també perquè amb tantes edicions d’experiència ja ens hem convertit en una marca consolidada en què la gent confia, tant nens perquè s’ho passen bé, com pares, que saben que els deixen en bones mans.

L’estiu vinent arribaran a la 20a edició. Com ho celebraran?

De moment hem creat una comissió per pensar actes i volem que passin coses per recordar.

Hi ha ja alguna proposta?

Una és fer una trobada a Port Aventura amb els més de 2.500 joves que han passat per aquí. També m’agradaria fer un partit d’amics d’Enric Masip contra una selecció andorrana. Seria maco que pogués venir gent d’ara, com Viran Morros, Nikola Karabatic o Gonzalo Pérez de Vargas, i altres de la meva època, com Tomas Svensson.

Què té Andorra que acull tants campus?

Principalment una cosa molt important, que és el clima, a més d’unes bones instal·lacions, tant esportives com hoteleres. Crec que no hi ha cap lloc a Espanya que doni el que donem aquí.

Com veu l’estat de l’handbol al país?

S’ha treballat de valent. Era impensable fa uns anys arribar a tenir tres clubs a Andorra, quan fa poc costava treure’n un i la federació. S’ha de fer una bona feina a l’escola, i així quan els joves creixin demanaran handbol i acabaran havent-hi encara més clubs. Aquest és el camí teòric, però s’ha d’acompanyar amb treball com s’ha fet.

Fa 13 anys que es va retirar. Troba a faltar l’esport d’elit?

Ara ja no. M’agrada gaudir dels nanos quan vinc aquí, però només això. L’alta competició em queda molt lluny. La meva sortida del Barça com a secretari tècnic va ser una mica trista i he deixat una mica apartat l’handbol, excepte quinze dies a l’any, quan vinc aquí.

Pel que diu, no li ha picat el cuquet de les banquetes.

No. A mi entrenar no m’havia agradat mai, només ensenyar als nens, i ser tècnic no ho contemplo. L’alta competició prefereixo veure-la des de lluny.

Parlar d’Enric Masip és parlar del Barça. Com veu la situació del club?

És lamentable. Fa dos anys ens vam presentar per intentar canviar les coses, però a causa del triplet la gent va voler seguir igual i ja es veia que passaria el que ara està passant. Qui no sap gestionar no en sap, i el pitjor és no reconèixer-ho. S’han fet moltes coses malament, com que Rosell i Bartomeu culpessin el Barça al cas Neymar, i ara el club estigui condemnat per delicte fiscal.

Com s’explica que amb tants escàndols l’actual junta segueixi tenint tant suport?

Crec que és perquè la gent es deixa portar pels èxits. Els títols han tapat tot l’aspecte institucional del club perquè l’equip és molt bo. Si això segueix així, quan la pilota no entri els socis els faran fora ràpidament.

Es presentaria a unes eleccions de l’FC Barcelona?

És difícil, perquè fan falta molts diners per accedir a ser president. I que te’ls posi algú altre i acabar sent una titella tampoc és una cosa que m’agradi. Però jo sempre estaré al servei del Barça i faré costat a les candidatures que cregui que seran millor per al club com la de Laporta el 2015.

Agustí Benedito va anunciar que impulsarà una moció de censura. Creu que arribarà a bon port?

Té lògica que la posi perquè la gestió de la junta actual és reprovable. Però tot dependrà de quan sigui el període per obtenir les signatures. Si és ara a l’estiu sense partits, ho veig impossible.

tracking