x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Marzio Conti

“Fem proves però ningú té el secret per portar nou públic a la clàssica”

El director que es va posar al capdavant de l’ONCA per pilotar-la en el salt del format de cambra al clàssic torna a agafar la batuta per dirigir la formació, tot i que puntualment
Marzio Conti (Florència, 1960) es va posar al capdavant de l’ONCA el 2006 per dirigir el salt del format de cambra al simfònic, uns anys de bonança i reptes que van acabar amb l’arribada de les vaques magres. Ell va marxar –per assumir altres reptes, apunta– i des d’aleshores Gerard Claret li havia proposat dirigir la formació en el concert de Cap d’Any en ocasions anteriors, però el seu compromís amb la Filharmònica d’Oviedo, de la qual és el director titular, li ho havia impedit. Enguany, explica, s’ha fet substituir i es tornarà a posar al capdavant de l’ONCA, l’1
  • #4 Teclista
    (02/01/17 12:50)

    Fer més concerts a Andorra sería una bona opció. És veritat que Andorra no és un país gaire interessat en la cultura. Però, també hem de reconeixer que no fem l´esforç per anar als concerts ! Molts prefereixen fer el sagrat "sopar" abans d´anar a escoltar música ! És el que he sentit moltes vegades ! Aixó obliga els concerts a començar a hores molt avançades. Tampoc hi ha massa cultura "refinada" i la música clàssica demana "preparació" per poder gaudir-la correctament. Una proposició sería que l´ONCA façi portes obertes i tallers per els joves. També no estaría mal barrejar música clàssica i moderna, com es fan a molts llocs. Aixó fa venir molta gent als concerts i potser sería una porta d´accés cap a concerts futurs. La música clássica s´estanca en un elitisme que avui, no té sentit. Els propis músics clássics haurien de sortir una mica d´aquest costum de només fer el concert, amb vestits elegants i sense cap altra animació. Perqué no posar llums, fons de pantalles amb imatges ?

    Respondre
  • #3 CDiego
    (01/01/17 09:51)

    El fet de tindre una orquesta com aquesta a un pais de nomes 60000 habitants es meritori. Poc importa si els musics son de Espanya, Georgia, Mozambique o Afganistan. No es troba talent fent un forat al terra per treure lo. I que mes a mes es quedin a un pais poc interessat a la cultura.

    Respondre
  • #2 lectora
    (27/12/16 11:37)

    Doncs músic, igual és que hauries d'aprendre a llegir o concentrar-te més en la lectura i menys en les crítiques sense fonament.

    Respondre
  • #1 Músic
    (27/12/16 08:50)

    ONCA és una orquestra andorrana ? Llegint l'article deixa pensar que és espanyola ! 

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts