Christian Prudhomme

“Tot ha sortit perfecte, Andorra és ideal per estar-hi tres dies”

L’home fort del tour de frança atén el diari abans de la sortida de l’etapa a Escaldes. Tot són paraules d’elogi cap al país, on assegura que la cursa tornarà els propers anys

“Tot ha sortit perfecte, Andorra és ideal per estar-hi tres dies”Sergi Cano

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És l’home més sol·licitat al village del Tour de França, on té ubicada la seva oficina abans de pujar a l’Skoda vermell des del qual dirigirà la carrera. De Christian Prudhomme (París, 1960), director de la cursa, diuen que és la persona amb més poder a França durant el mes de juliol. Popular periodista televisiu, es va fer càrrec de la prova el 2007 en substitució de Jean Marie Leblanc.

Està satisfet per com han sortit les coses durant aquests dies?

Molt satisfet, tot ha estat perfecte. Ja sabem que treballar a Andorra és magnífic, la qualitat del servei és excel·lent i les localitzacions són ideals pel que volem. Estem molt contents de ser aquí una altra vegada.

Hauran de passar set anys més per tornar a tenir el Tour de França al país?

Això és impossible de saber. M’ho preguntava el cap de Govern abans de la cerimònia prèvia a l’etapa. El que puc dir és que tornarem, no sé quan, però si Andorra vol que tornem, tornarem.

Fa gairebé cinquanta anys que el Tour va passar tres dies al país. El que és ara el Tour poc té a veure amb el que era llavors i això suposa un gran repte organitzatiu.

Tot ha sortit a la perfecció. Andorra és un indret perfecte per acollir la cursa durant tres jornades com ha fet aquest any. Hi ha molts hotels i molt, molt bons, i la gent és magnífica. Un dia de descans està ple d’actes i activitats i en el meu cas en particular vaig poder complir tots els compromisos en 45 minuts. Això significa que tot va sortir rodat, un servei i una atenció de primera qualitat.

Aquesta satisfacció s’estén també en l’àmbit esportiu?

L’etapa de diumenge a Arcalís ja forma part de la llegenda del Tour. Va ser èpica, vaig rebre centenars de missatges de gent dient-me que el final d’etapa havia estat increïble. Només a França va tenir una audiència de gairebé set milions de teleespectadors. Això és el que els aficionats al ciclisme volen i també el que nosaltres volem com a organització.

Pel que fa a públic a les carreteres també hi ha hagut un creixement notable respecte a anteriors visites del Tour.

Es podia veure molta gent durant tot el recorregut i abans de l’ascens a Arcalís. La tempesta va posar les coses complicades per a tothom, també als espectadors, però l’ambient va ser espectacular. Tothom recordarà el dia que es va passar dels 37 graus a la caiguda de pedra a Andorra. És part de la història del Tour als Pirineus, d’una història que va començar el 1964 i continuarà en el futur.

Aquest futur passa per una etapa íntegra a Andorra?

El futur ho dirà. La Vuelta ho fa fer l’any passat i va ser una etapa espectacular. Entenc que Andor­ra vulgui acollir una etapa com aquesta, però enguany hem tingut tres muntanyes d’una gran dificultat. Tothom em preguntava per Beixalís, és un ascens molt complicat i es va veure espectacular per televisió. La realitat és que Andorra té totes les muntanyes que nosaltres com a Tour podem somiar.

El Tour ha quedat obert. Chris Froome assegurava que es decidirà durant les últimes dues o tres etapes. Ho veu així?

Per nosaltres seria perfecte que es decidís a la darrera etapa dels Alps, a 24 hores dels Camps Elisis. Nosaltres i els fans no podríem demanar més.

tracking