Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
Mezian al-Masaoudi

“Els ignorants associen islam amb violents i això augmenta el recel”

Té 68 anys i en fa més de 40 que viu a Andorra. És vocal de la junta del Centre Cultural Islàmic, una entitat que procura donar recer moral als musulmans que viuen al país. L’associació calcula que són uns 2.000 els residents que professen l’islam al Principat; ciutadans de desenes de nacionalitats diferents, provinents de països tant del nord com del sud.

Acaben de finalitzar el ramadà. Com ha anat?
Aquest any hem passat molt bé el ramadà, no hi ha hagut cap problema. Vam acabar el dia 6 al matí amb una pregària.

La gent que treballa ho té difícil per
  • #20 vanessa
    (19/07/16 15:19)

    Yo no puedo respetar una religión que degrada a la mujer. Así que todos estos los quiero bien lejos de mi.

    Respondre
  • #19 carmen sanchez
    (15/07/16 12:24)

    es un poco fuerte, y todavia nos tratan de ignorantes, no hay mas que ver los hechos repetitivos de terrorismo, vienen a Occidente, se les acoge, pero despues nos desprecian, nos matan y no hacemos nada, tenemos que defender nuestro estilo de vida y a nuestras familias

    Respondre
  • #18 xavi coma
    (15/07/16 08:17)

    sols tenim que veure de quina religio son el 95% dels terroristes,avui mateix el tunisia de niça.El problema es nostre,que els hi tolerem tot,els deixem que poc a poc invaexin els nostres espais,que colonitzin els paisos,i que neixin molts fills seus per puguer ser mes.No son respectuosos de la nostra cultura i religio,ells arriven, s´instalen,i a partir de aquest moment ens exigeigen tot i mes,i nosaltres com a inutils que som en nom de la tolerancia que ells mateixos no tenen, els hi concedim tot i mes.La culpa es solsament nostra.

    Respondre
  • #17 Frances V.
    (13/07/16 10:06)

  • #16 Indigné !
    (13/07/16 07:55)

    Tant que vous ne respecterez pas les autres, personne ne vous respectera ! L´histoire montre que tout le monde DOIT s´adapter à vous mais vous ne vous adaptez à personne. Vous avez une idéologie d´intolérance ! Vous ne respectez pas les femmes, vous ne respectez pas la vie tout simplement ! Et après, vous venez nous donner des leçons de morale ? pour la plupart d´entre vous qui venez vous réfugier chez nous car vos pays respectifs sont incapables de vous faire vivre, il faut, en plus, que vous veniez nous imposer vos façons de vivre ? c´est une honte ! gardez vos idéologies d´un autre âge dans vos tiroirs et apprenez à vivre ! et surtour, FOUTEZ-NOUS LA PAIX !

    Respondre
  • #15 roska
    (13/07/16 07:40)

    Abans de parlar, haurieu de respectar l´igualtat amb la dona, la tolerància, la llibertat intelectual (música.....)etc...... i després, podrem començar a parlar. Abans, no ! Us penseu que teniu la veritat a partir d´un simple text !  No feu rès perqué la gent us estimi !

    Respondre
  • #14 Pensament únic
    (11/07/16 17:48)

    El "fonamentalisme" no és només religiós. Qualsevol idea, principi o valor que es defensa a ultrança, sense consideracions ni mediacions, pot acabar sent una posició absolutament fonamentalista, fanàtica. Bombardejar població civil no combatent per demostrar "qui mana", tal com va fer el govern d'Estats Units en innombrables ocasions (dues bombes atòmiques al Japó, milers de tones de napalm i agent taronja al Vietnam, més un llarg, interminable etcètera al llarg del planeta durant el segle XX i el que va del XXI) només per defensar la "llibertat" (llegiu: lliure mercat), ¿no és una forma extrema d'sagnant fonamentalisme? Crec que no tenim memoria histórica,i pitjor que això, la ideologia dels mitjans de comunicació occidentals, manipulats fins a la sacietat, ens ha castrat i adoctrinat fins a límits insospitats.

    Respondre
  • #13 Andorrà laic
    (11/07/16 01:49)

    S'ha lluït vostè amb aquest comentari! Els fets d'avui són que occident, entre altres, viu la violència més xenòfoba en nom de l'Islam.., senyor meu, els incults i els salvatges són vostès! No pas nosaltres, si a cas nosaltres som idiotes per permetre us tantes llibertats... En feu molta pena amb les vostres creences. I no accepto la hipocresia de que haguem d'admetre la manca de respecte que porteu envers el gènere femení, senzillament, a casa nostra no s'hauria d'admetre absolutament res que en fossi la mostra, desde la indumentària fins a qualsevulla altra indicació en aquest sentit.

    Respondre
  • #12 Tute
    (10/07/16 22:11)

    Memòria històrica va dir..
    Esto incluye el genocidio Armenio?  Con lo bonito que era Andorra donde podias ver muy raramente un velo, un niqab y ahora no hay manera de no ver decenas a cada paso, que para mi es una expresión de fanatismo, mas que una expresión cultural, o religiosa.

    Respondre
  • #11 Memòria històrica
    (10/07/16 21:35)

    La xenofòbia va desencadenar la segona guerra mundial,amb la mort de 62 milions de éssers humans,anem amb compte amb el nou nacionalsocialisme,els medis de comunicació i la neo xenofòbia.Divideix i venceràs.

    Respondre
Veure’n més
20
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2016 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477