x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Millora de 'ratings'

Fitch i Standard & Poor’s han millorat el ‘rating’ d’Andorra retornant-lo als nivells assollits el 2015 i el 2014, respectivament. La recuperació eocnòmica postpandèmica, impulsada pel turisme, ha estat decisiva en l’evolució
Actualitzada 19/07/2022 a les 07:33
Les agències de qualificació han aportat excel·lents notícies en poc més d’una setmana. El passat dia 8 de juliol Fitch apujava un esglaó el rating d’Andorra passant del BBB+ del passat gener a un A-. Les bones perspectives apuntades en anteriors informes s’han acabat confirmant a l’equador d’aquest any, amb una millora de la qualitat creditícia. Divendres passat era Standard&Poor’s que feia pública la seva avaluació també amb una evolució positiva del rating, que es col·loca en BBB+/A-2 amb perspectiva estable, equiparant-nos, per exemple, a Itàlia, Portugal, Hongria o Indonèsia. Les dues agències internacionals, les més prestigioses conjuntament amb Mooody’s, han valorat el bon comportament de l’economia després de la pandèmia amb el turisme, especialment, i la construcció com a motors del creixement. Un altre dels factors que ha apuntalat la millora ha estat l’ingrés al Fons Monetari Internacional (FMI), que aporta una nova xarxa de seguretat al sistema financer. Les qualificacions tenen com a objectiu bàsic ajudar els inversors a mesurar el risc de prestar diners a un país o una entitat. Les agències actuen com a entitats independents i proporcionen una referència comparable internacionalment. Per tant, com millor és el rànquing més segura és l’operació i menor l’interès a pagar per l’endeutament. La millora de la qualificació sobirana, que actua com a topall de les entitats financeres, comporta una inèrcia positiva per als bancs que, en el curt termini, veuen com la tendència afavoreix els seus propis rànquings.
També és una excel·lent notícia pel Govern, que es beneficiarà de tipus d’interès més favorables, fet especialment important davant l’increment del preu del diner anunciat pel Banc Central Europeu per combatre la inflació. Però, per sobre de tot, és un aval als esforços d’homologació realitzats per Andorra en la darrera dècada i de diversificació de l’estructura del deute treballada des del ministeri de Finances i un vot de confiança per l’economia andorrana.
Etiquetes
  • #1 censura ideològica
    (19/07/22 12:41)

    Segueixen vostès practicant la censura ideològica.
    Sense regles prèvies conegudes pel lector.
    Pura dictadura dels propietaris dels mitjans.
    En temes d'avortament, qualsevol opinió favorable al nostre ordenament jurídic té més possibilitats de no ser publicada que una que contravingui el nostre codi penal i la constitució.

    És cert que davant la seva indefinició, depèn del censor que toqui, i un comentari que avui no passa, quan repeteixen la notícia al dia següent, igual si és publicat.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts