x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

La Pasqua més estranya

D’un dia a un altre es va fer canvi de plans. de no poder moure’s es va passar a poques hores de dijous sant a permetre l’arribada de turistes espanyols i que els andorrans es puguin desplaçar pel país veí. no ha estat una pasqua normal ni fàcil.
Actualitzada 06/04/2021 a les 06:07
El sector del turisme es manifesta mitjanament satisfet per aquesta Pasqua recent. És una reacció lògica tenint en compte que es partia de zero amb unes perspectives molt negatives i convençuts que no es veuria cap turista a tot Andorra. Finalment no ha estat així, han arribat espanyols i francesos que han carregat tot el que han pogut abans del tancament hermètic de totes les seves fronteres. Òbviament ha estat una Setmana Santa atípica, i s’han pogut veure els carrers comercials novament plens de gent. Aquesta seria la visió més positiva d’aquest llarg pont, probablement exagerada tenint en compte que hores abans de Dijous Sant ningú esperava visitants. Les consignes que arribaven de Catalunya eren clares i des de la Generalitat es van donar instruccions clares que la mobilitat entre els dos territoris no era permesa. De sobte es va saber que Madrid afirmava el contrari i que la interpretació vàlida venia de part del Govern central. Es va obrir una escletxa d’esperança que va agafar els empresaris del sector desprevinguts i poc preparats. Nomes 16 dels 82 establiments associats a la Unió Hotelera han estat oberts aquests dies, cosa que es tradueix en un percentatge d’ocupació enganyós encara que superior a les pobres previsions que s’havien marcat sense l’arribada de visitants. Una situació similar han patit els restaurants, que no tenien emmagatzemades suficients provisions ja que donaven per fet una Pasqua deserta amb només el client nacional. Tot plegat una llàstima, ja que als efectes perversos de la pandèmia s’ha de sumar la mala gestió que s’ha fet i que ha obligat molta gent a canviar els plans a darrera hora, uns per venir a Andorra i d’altres per sortir-ne. Resulta com a mínim estranya la lectura catalana especialment negativa per a Andorra. I posats a ser crítics, no es pot tancar els ulls al comportament d’algunes persones que, com denuncien els mateixos restauradors, pensaven que el perill ja ha passat i que han demostrat un relaxament molt perillós per prevenir els contagis.
Etiquetes
  • #2 Andorrà
    (06/04/21 13:14)

    "els visitants"... Clar, perquè els Andorrans sempre ho fem tot bé i per això tenim els números que tenim. Ai, senyor!

    Respondre
  • #1 Joan C.
    (06/04/21 08:46)

    Voler donar ara les culpes als turistes quan fins ara no n'hi havia o n'havia pocs i teniem els números que teniem, es una mica tendenciós.

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts