x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

El vintè país

Bahrain és el país més competitiu en l’àmbit fiscal i Andorra figura a la vintena posició. L’estudi Paying Taxes analitza el tipus real impositiu però també la càrrega administrativa que representa per a les empreses complir els deures tributaris
Actualitzada 12/11/2020 a les 06:23
L’atractiu d’un sistema impositiu influeix de manera decisiva en les decisions d’inversió. La competitivitat fiscal, en el marc del respecte de les regles de joc comunes, és un al·licient per retenir capital i atraure’n d’estranger en un món globalitzat. Si bé el diferencial impositiu sempre ha estat un dels actius de la marca Andorra, l’esforç de la darrera dècada d’homologació ha servit per guanyar legitimitat i reconeixement internacional. El camí ha estat llarg però s’ha recorregut amb pas decidit i constant. La comptabilitat de les empreses; la legislació antiblanqueig; el dipòsit de comptes; la modernització del sistema fiscal i la introducció de l’impost sobre la renda; l’obertura al capital estranger; la sortida de la llista de paradisos fiscals; les avaluacions superades d’organismes com el GAFI o el Fòrum d’estabilitat; els acords de no doble imposició, o l’intercanvi automàtic d’informació bancària són les fites que s’han anat assolint. Andorra figura en aquests moments en la vintena posició mundial pel que fa a la competitivitat del sistema fiscal, segons els resultats de l’anàlisi elaborat amb la metodologia Paying Taxes. Aquesta referència no només mesura la càrrega fiscal, que en el cas d’Andorra, amb un 26,5%, se situa 14 punts per sota de la mitjana global, també la complexitat administrativa per complir els requisits legals. Com dèiem, l’atractiu del sistema tributari és bàsic per afavorir la creació d’activitat, però per si sol no és suficient. L’empresari, local o estranger, ha de trobar un entorn amigable, amb una administració facilitadora que possibiliti l’obertura d’una societat en un temps raonable, amb una legislació d’immigració que permeti importar talent quan el mercat andorrà no en tingui, amb accés a finançament i al mercat interior comunitari, facilitats de comunicació... Andorra té altres atractius, com un entorn privilegiat, la seguretat ciutadana o les telecomunicacions, però tots ells poden ser marginals a l’hora d’atreure inversió si no disposem d’un ecosistema que ho afavoreixi.
Etiquetes
  • #3 No cal
    (12/11/20 22:55)

    No cal publicar aquestes coses als quatre vents carai.
    No heu après res? A andorra no haviem estat mai tant bé quan solament ens coneixien els que calia que ens coneguessin. Hi ha molt gent no gaire lluny que no ens volen bé i que amb aquest tipus de notícia es posaran a treballar per enfonsar-nos acusant-nos de dumping fiscal o qualsevol altra falsa excusa. Els que hagin de saber que tenim una fiscalitat atractiva ja ho sabran igualment i vindran. Els altres, és a dir els que no han de venir, no n'han de fer res Discreció ha de ser el lema.

    Respondre
  • #2 Joan
    (12/11/20 07:57)

    Patim d'un palau de justícia sobredimensionat i col·lapsat i paral·lelament d'una inseguretat jurídica que espanta a la inversió estrangera, ens queda un llarg camí en el desert.

    Respondre
  • #1 David
    (12/11/20 07:30)

    El que quiera seguir teniendo beneficios fiscales a cambio de ser un sujeto sin derechos ninguno ni voto, allá él.

    Respondre
3
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts