x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Tancament 'de facto'

Les cues a la frontera del Pas de la Casa són el preàmbul d’unes setmanes de semiaïllament del Principat. Si bé el Govern, com en la primera fase de la pandèmia, manté obertes les fronteres, les decisions dels veïns suposen ‘de facto’ el tancament
Actualitzada 30/10/2020 a les 06:37
Andorra es troba enclavada als Pirineus entre dos dels estats europeus més grans, Espanya i França. Gran part del boom econòmic viscut des de la dècada dels seixanta s’explica, sense cap dubte, per aquesta posició privilegiada i per les diferències econòmiques i polítiques dels dos estats veïns. La crisi del coronavirus només ha evidenciat com ens condiciona aquesta ubicació, especialment quan tenim el turisme com a principal font d’ingressos i els veïns com a principals clients. Les decisions de confinaments simultanis totals o parcials de França o Catalunya acaben esdevenint a la pràctica com un tancament de fronteres per als visitants i els nostres ciutadans, tret de qüestions com ara subministraments bàsics o viatges urgents, per citar només dos casos, o, en el cas de la frontera espanyola, els visitants procedents d’altres comunitats autònomes o els andorrans que només passin per Catalunya per anar a d’altres destinacions. Les decisions alienes, totalment respectables i legítimes, significaran un cop molt dur per a la nostra economia. Les restriccions aplicades per París i Barcelona s’han adoptat en clau interna al marge de la incidència de la pandèmia a casa nostra, molt alta com evidencien les informacions facilitades per l’executiu diàriament. El Govern andorrà va anunciar dimecres un enduriment de les mesures amb noves limitacions dels contactes socials tant en l’àmbit laboral com en l’oci, per situar la taxa de reproducció per sota de la barrera de l’1 i reduir de manera gradual el nombre de contagis. L’adopció en paral·lel de mesures per part d’Andorra i els territoris veïns i la caiguda dràstica de la mobilitat interna i externa pot representar una oportunitat, tal com ahir va apuntar el cap de Govern, per millorar la situació epidemiològica i la pressió sanitària. Una incidència menor del virus i els protocols de seguretat al sector turístic seran la millor garantia perquè la temporada d’hivern es pugui desenvolupar, si no amb normalitat com a mínim amb una bona afluència de visitants.
Etiquetes
  • #2 Julia
    (30/10/20 14:35)

    Només allarga l'agonia i el problema, en lloc de dotar de mitjans a la sanitat, culpabilitzar de la mala gestió i la manca de previsió a la societat i a sobre encara tirar-nos les culpes al col·lectiu sanitari que no "tenim compromís i des-empeny".

    Respondre
  • #1 de quina temporada d'hivern es parla ,la d'aquest any?
    (30/10/20 10:31)

    no hi ha temporada d'hivern, hi haura puntasos i res mes ,si penseu que a la purissima o nadal podran permetre catalunya 10 kilometres de cues esteu molt equivocats, no miraran andorra miraran els seus hospitals, govern sap que son mesures que extendran mes enlla de 2 setmanes i que quan obrin no podran permetre que la gent surti com borregos, perque saben l'informació que donen experts en hospitals de catalunya, pero com explica govern als empresaris del pais lo fotut de tot aixo?

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts