x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Igualtat entre dones i homes

La secretaria d’Estat d’Igualtat té pràcticament enllestit el projecte de llei per a la igualtat entre dones i homes. L’exposició pública del contingut és una excel·lent via perquè el text pugui millorar amb les aportacions dels col·lectius afectats
Actualitzada 29/10/2020 a les 06:37
Cal una legislació específica que vetlli per la igualtat entre dones i homes? Lamentablement, sí. Els esforços que s’han fet en els darrers anys han reduït la distància, però sense polítiques actives de les administracions costarà llimar les diferències. És necessari que es promulguin lleis que hi vetllin. La nostra legislació ja recull el principi de la igualtat a través de la Constitució, dels convenis internacionals ratificats ja sigui en el marc de les Nacions Unides o del Consell d’Europa, i de manera molt més específica en la Llei per a la igualtat de tracte i la no-discriminació aprovada el 2019 d’acord amb els postulats del Llibre blanc de la igualtat. D’aquell text en surt encara una norma que tracta de manera concreta la regulació en matèria d’igualtat de tracte i no discriminació entre dones i homes. La secretaria d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana té enllestida la base d’aquest text legal, que preveu presentar a tràmit parlamentari abans de final d’any, que ha començat a compartir amb entitats i associacions de dones. És important que hi hagi textos específics per garantir la no discriminació però tant o més important és que tot l’entramat legislatiu tingui present l’equitat de gènere com a objectiu per facilitar realment que aquest principi s’impregni en tots els sectors de la societat. L’avantprojecte ja té en compte aquesta transversalitat actuant com a llei òmnibus que modificarà nombrosos textos legals. Les normes són imprescindibles per canviar maneres de fer però moltes vegades el que realment afavoreix el canvi cultural són els incentius a les bones pràctiques, especialment en el món econòmic, i no queden clars a la llei. Carregar ara les empreses amb obligacions formals com informes i plans no sembla la millor via per promoure accions concretes d’igualtat, especialment quan són comptades les entitats públiques que tenen protocols de no discriminació o de prevenció de l’assetjament. El Govern té marge per prioritzar i calendaritzar les accions més efectives per sobre de la burocràcia.
Etiquetes
  • #7 tu ets el sa
    (29/10/20 21:50)

    Josep va dir..
    Si vols pots debatre. Però no acusis de malalts (insultis) per diferir de la ideologia de gènere que s'està imposant sobre la raó.

    No has aportat res, no has fet pensar diferent aquests "malalts", no has convençut...,

    Potser t'haurien de censurar a tu :)

    Respondre
  • #6 Josep
    (29/10/20 20:59)

    Vaja nivellàs de comentaris. Hi ha gent molt, molt malalta.
    No entenc per que el Diari els publica

    Respondre
  • #5 Persones!!!
    (29/10/20 18:06)

    L'igualtat s'aconseguirá nomes sortin dels estereotips de genere. TOTS SOM PERSONES i s'ha de legislar i planificar pensant en les persones i no en el seu genere!!!

    Respondre
  • #4 Meritocràcia
    (29/10/20 10:53)

    Una plaça laboral ha de ser ocupat per la persona més capaç, sigui home, dona, xinès, marcià, etc. Si hi ha més homes que dones els quals demostren més capacitat per a un lloc, són ells els que ho han d'ocupar, la resta són quotes de gènere d'una correcció política absurda que obeeix a interessos del lobby feminista antinatalista.

    Respondre
  • #3 "Aborto para unas, banderitas patrióticas para otros" no!
    (29/10/20 10:50)

    (1/2) Cada cop que legisleu a favor de la "igualtat", en realitat el que esteu fent són dues coses: discriminar els homes i assegurar que les dones són diferents (no iguals) i necessiten més tutela (infantilització).

    No hi ha discriminació a occident, en general. Algun cas trobareu. Però cada notícia de gènere (femení) em fa, més rabia.

    Jo abanderava el feminisme com a home, perquè pensava que es tractava d'una lluita per la igualtat. Però no, es tracta de desvirtuar i desvincular-se de la pròpia biologia. I acusar els homes de masculinitat (tòxica), i és que els adolescents (i de més adults) ja no saben que és ser home ni que espereu dels homes, i dubten de qui són. Conseqüència: molts a la 4a Planta dient que els no estimen ni homes ni dones, estimen persones?! Els esteu tornant bojos, dones, als homes.

    Hi ha estudis molt recents (en concret de nadons amb autisme) que demostren que els nadons acabats de néixer (mascle i femella) ja neixen del ventre de la mare amb uns interessos diferents. Els rols, no són imposats socialment!, pareu amb aquesta mentida. És més profund.

    Respondre
  • #2 oprimits per l'ideologia de genere femení tóxic
    (29/10/20 10:48)

    (2/2) I si us plau no convertiu Andorra en un annex d'Espanya, que aquell país se'n va a norris! No veieu que no saben ni definir que és un home i que és una dona?, ara diuen, no sé què dels colors dels joguets, que oprimeixen i et dirigeixen a un rol social específic (falç), que no hi ha interès femení per carreres tècniques..., És que abans podíem decidir lliurement!!!! Homes i dones, feu el que vulgueu estudieu el que vulgueu, reconeixent les vostres capacitats i no us influencieu per gent tòxica, zero científics. Llibertat d'homes i dones, però si us plau no deixeu de banda ni criminalitzeu la meitat de la població, ELS HOMES.

    - Que algú m'expliqui que és l'heteropatriarcat (realment i no imaginàriament), si us plau.

    - "que ha començat a compartir amb entitats i associacions de dones.". Compartirà el text a associacions d'homes? No, clar que no. Som els dolents!, d'aquesta pel·lícula que s'han muntat algunes que criden molt (a la política i al seu propi domicili) De fet no sé ni si tenim associació d'homes. jajaja Que victimistes i puerils que sou.

    - Com que els homes ja ens hem desconstruït, i ara ja podem plorar. Creem una associació de problemàtiques de gènere masculí?

    Respondre
  • #1 Posthumanisme
    (29/10/20 08:13)

    La dona està sent transformada a la carta, sense relacions afectives duradores, individualitzada, desmaternizada i victimitzada, és ja un "individu" manejat a plaer pel sistema capitalista.

    Respondre
7
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts