x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Prioritats a l'hospital

Els sanitaris de l’hospital de les unitats més crítiques es mostren queixosos perquè des de la direcció no s’ha format suficientment el personal i perquè no s’han reforçat serveis davant la previsió d’arribada amb la tardor d’una segona onada
Actualitzada 23/10/2020 a les 06:28
El coronavirus es torna a manifestar amb la màxima cruesa. Quatres persones amb Covid-19 han mort en les darreres hores, elevant a 66 el nombre de defuncions de la pandèmia, tretze de les quals en la segona onada. Al marge de debats semàntics sobre si han mort de o amb coronavirus, la realitat és que tornem a estar en un moment molt alarmant, amb un mínim de 1.278 casos actius, segons les dades facilitades dimecres pel ministre, amb la residència El Cedre com un dels focus més preocupants i la pressió hospitalària in crescendo. El personal sanitari va sobreviure amb valentia als primers embats de la pandèmia, suplint amb voluntarisme i implicació les limitacions de recursos davant un virus que va sorprendre les autoritats sanitàries de tot el món. La paciència, la responsabilitat i l’exposició al risc de què van fer gala els treballadors en primera línia en la lluita contra el coronavirus els va fer mereixedors del reconeixement de la ciutadania, un reconeixement que va molt més enllà dels aplaudiments des dels balcons durant el confinament. La segona onada de la pandèmia arriba amb uns professionals sanitaris cansats físicament i emocionalment. Els mesos de falsa treva han servit per posar al dia tasques pendents, ajornades pel coronavirus, i per reduir les llistes d’espera, però, a parer seu la direcció de l’hospital no s’ha preocupat per impartir formacions i per ampliar els professionals capacitats per prestar una atenció especialitzada, tant a la unitat de cures intensives com a planta, com la que requereixen els malalts de Covid-19. L’hospital ha optat de moment pel silenci davant les queixes, seguint el principi que qui calla atorga. El director assistencial va tenir l’oportunitat de tranquil·litzar els seus treballadors i la població en general en una roda de premsa en què va defugir totes les preguntes al respecte. En plena crisi de la Covid amb casos greus a l’UCI i el personal en peu de guerra va preferir parlar als periodistes de les excel·lències de la unitat de traumatologia.
Etiquetes
  • #2 Ell
    (23/10/20 13:56)

    El pais ja te molt bons traumatolegs, el que pasa es que farts de les condicions miserables del hospital van decidir ficar la consulta fora. El hospital hauria d ocupar del que s ha d ocupar. Garantir ingresos, UCI, i urgencies. Punt.

    Respondre
  • #1 Ella
    (23/10/20 09:29)

    es vergonyos... tots els manda mas de l'hospital.. ja sesperava una segoma onada.. tindrien que haver format mes professinals..contractrarnen mes.. tenir cura d'ells equiparlos +.. que fossin + per fer mes torns per estar mes descansat .. basicament tindrien que estar tots mes preparats... auqets dinerns que volem gastarse en fer proves al 40% d ela poblacio cada mes.. tindrien que haver comprat mes respiradors preparas unes bones ucis.. pagar mes aquesta gen !!!!

    Respondre
2
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts