x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Un toc d'alerta

El cribratge general d’alumnes, docents i personal auxiliar ha de garantir un retorn a les aules sense coronavirus. Els controls a les escoles, tradicionals focus de contagi d’epidèmies, han de ser un dels eixos de l’estratègia de país
Actualitzada 26/08/2020 a les 06:17
Els ministres de Salut i Educació van presentar ahir el protocol que s’aplicarà en els cribratges dels estudiants i del personal educatiu en una de les compareixences públiques més esperades. L’administració s’ha tornat a fixar un objectiu molt ambiciós com és sotmetre a testos a tota la població escolar amb una doble prova, serològica i de TMA. El pla va destinat a que el nou curs escolar s’assembli al màxim a qualsevol altre curs escolar, que els infants i els professors, constituïts en unitats de convivència, puguin seguir l’activitat lectiva sense mascaretes o distanciament social, uns requisits que serien molt difícils de seguir en el cas dels infants més petits. Disposar de la seguretat que tota la població escolar retorni a les aules sense el virus és la millor garantia de normalitat i contenir un dels principals focus de contagi. Permetrà també identificar persones contagiades i frenar la transmissió tant a dins dels centres escolars com fora i, per acabar, disposar d’una foto precisa de la situació general de país, en tractar-se d’una mostra amplíssima.
El Govern, també en aquesta ocasió, ha tornat a apel·lar el sentit cívic de la ciutadania, en no fixar com a obligatori el cribratge d’alumnes o personal educatiu. El Govern ha resolt la necessitat de conjuminar els drets a la salut i a l’educació establint que les persones que no se sotmetin al cribratge hauran de dur la mascareta de manera obligatòria. Alhora ha recordat que un eventual moviment d’objecció de pares és incompatible amb l’obligatorietat d’escolarització fins als setze anys. Els testos generalitzats convertiran els espais escolars en un dels àmbits més segurs del país amb grups estables, controlats i amb monitorització periòdica. La proliferació de casos en diversos àmbits les darreres setmanes augura una tardor complicada. Totes les mesures de cribratge i rastreig poden esdevenir però inútils si tots els agents relacionats amb les escoles (pares, infants, docents...) no mantenen un estricte compliment de les mesures bàsiques de prevenció.
Etiquetes
  • #1 Echeminga
    (26/08/20 09:38)

    ¿També és legal escolaritzar, a la escola pública (que paguem tots), nens de pares en situació il.legal i amb ordres d´expulsió? ¿O aqui sempre penquem els mateixos?

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts