Editorial

Agonia dels locals de nit

Els locals de nit han esdevingut focus de contagi del coronavirus en molts països. A Andorra , que va contemplar els riscos que comportava la reobertura, es van dictar unes mesures molt restrictives que han abocat el sector a una situació insostenible

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salgú ha patit amb severitat l’impacte de la Covid-19, aquest és el sector de l’oci nocturn. Els locals de nit han esdevingut focus de contagi de la malaltia en el nostre entorn, fins al punt que les autoritats sanitàries de països com Espanya o Itàlia han optat recentment per endurir les mesures a les discoteques. La política restrictiva dictada des d’un primer moment pel Govern referent a locals públics i, de manera especial, els que desenvolupen la seva activitat en horari nocturn, s’ha demostrat com a assenyada.

Les limitacions han anat acompanyades pel rigor dels organitzadors de festes populars i majors que o han procedit directament a la seva suspensió o les han limitat i adaptat a les estrictes condicions de distància social. I si en els primers moments de l’estiu podien semblar mesures dictades per l’excés de zel i prudència, l’evolució de les xifres de contagis, tant a Andorra com a la resta de països, ha demostrat la seva plena vigència. A efectes pràctics, les limitacions d’horaris, amb la una de la matinada com a límit per tancar, la prohibició del ball i l’habilitació de taules, que exigeix una despesa suplementària, ha convertit en inviable o deficitària l’obertura dels nou establiments classificats com a discoteques o sales de ball i també molt complexa per als 18 pubs, especialment quan en aquesta franja horària han de conviure amb el negoci dels bars i, fins i tot, la restauració. Per això és del tot lògic que aquestes entitats reclamin suport a l’administració davant el fet que, tot i que la vigència de la suspensió temporal dels contractes de treball s’allarga fins al desembre, al setembre hauran d’afrontar el pagament de la totalitat del lloguer, una despesa que, atesa la superfície necessària per a desenvolupar l’activitat, té un important pes en la seva estructura de costos. El Govern haurà d’estudiar amb deteniment les casuístiques de tots els sectors que han patit la crisi però en el cas dels locals de nit haurà de tenir present que són un complement imprescindible per a l’oferta turística.

tracking