Editorial

Mala salut a Salut Mental

El relleu al capdavant del servei de salut mental ha deixat al descobert quelcom que fa temps que pateixen els professionals d’una parapública on no sempre es valora el més preparat i on els processos de selecció necessiten més transparència.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No seria just afirmar que el mal ambient entre els treballadors de l’hospital és nou. Ve de lluny, des del moment en què la majoria veuen sous desorbitats i nomenaments que aparentment no compleixen amb tots els requisits. El fet que el comitè de selecció hagi desestimat la continuïtat de l’actual cap del Servei de Salut Mental, Gemma Garcia, ha fet elevar el to de les crítiques que han passat de l’àmbit més privat al públic. La defensa de la psiquiatra no s’ha d’entendre com un intent de menystenir qui serà el seu substitut, el doctor Joan Escoter, no s’han de barrejar les dues coses perquè Escoter ha combinat els darrers anys la sanitat pública i la privada, i té una carrera professional que mereix ser respectada i admirada i tothom espera i desitja que la nova etapa al capdavant del servei de l’hospital estigui plena d’èxits, fet que es traduirà en una bona atenció als pacients.

Del que discrepen iradament els treballadors de Salut Mental és que en el procés de selecció s’ha deixat entreveure de forma bastant clara que la voluntat era evitar la continuïtat de Garcia al capdavant. De la psiquiatra s’ha difamat per afectar la seva reputació insinuant que va entrar al SAAS de la mà del seu marit fins que el seu salari estava fora de la graella de la parapública. D’això es lamenten precisament els professionals que han treballat sota les seves ordres i que han comprovat de manera directa la seva preparació i competència i com en cinc anys ha estat capaç de transformar a millor el servei, i tenint en compte que no se li ha permès posar en marxa el pla de salut mental. Els directius del SASS obliden premeditadament salaris de 4.500 euros per mitja jornada o portes giratòries des de la política, i en canvi acusen d’afany de protagonisme aquells que dediquen part del seu temps personal a col·laborar amb entitats i associacions. Només queda felicitar Garcia per la feina feta i desitjar a Escoter molts èxits i, sobretot, que el deixin treballar i no li posin obstacles que van en detriment de la sanitat.

tracking