x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

ERTO sota control

Agents de policia i inspectors del departament de Treball van començar ahir una bateria de controls a empreses de tot el país que han sol·licitat ERTO amb l’objectiu de verificar que no hi ha males praxis amb els diners públics.
Actualitzada 23/07/2020 a les 06:33
Les inspeccions van arrencar al Pas de la Casa amb el control a onze empreses de venda al detall i de restauració. Es tracta d’una tasca imprescindible tenint en compte que les arques públiques estan fent un desembors econòmic molt important i s’ha de vetllar perquè dels diners se’n faci un ús correcte. Segur que la immensa majoria d’empreses que han sol·licitat suspensions de contracte o reduccions de jornada per a la seva plantilla compleixen escrupolosament amb la llei però sempre hi ha el risc que algú vulgui aprofitar-se de la situació i fer treballar un empleat en ERTO mentre el Govern assumeix una bona part del seu salari. És un exemple de les irregularitats que es podrien cometre pensant que es pot esquivar el control de l’administració. Les inspeccions han de servir per detectar si hi ha males pràctiques però també tenen una funció preventiva, en el sentit de deixar clar a qui s’estigui plantejant un possible frau que hi ha una vigilància i que la infracció pot suposar un càstig prou quantiós: l’obligació del retorn dels diners i una multa que pot arribar fins als 25.000 euros. Segons les xifres facilitades ahir per l’executiu, el nombre de treballadors en suspensió de contracte o amb rebaixa de la jornada laboral ha baixat fins als 6.812 al juny, una davallada de prop de 2.800 persones respecte al mes de maig que denota la recuperació progressiva de l’activitat de les empreses i que també està suposant una rebaixa de les previsions econòmiques inicials que tenia l’executiu respecte al que suposaria la mesura en els comptes públics. Tot i això, els diners destinats poden arribar a 50 milions d’euros aquest any i tenen una funció clara: protegir llocs de treball i ajudar en la viabilitat de les empreses. La missió és prou important com perquè es respectin les obligacions que n’emanen. L’Estat està fent un esforç considerable per salvar la crisi provocada per la pandèmia i la situació del mercat laboral és prou delicada (hi ha 1.301 aturats) com perquè no es jugui amb uns diners públics tan necessaris.
Etiquetes
  • #4 Josep
    (23/07/20 18:46)

    Blanca va dir..
    Si hi a encara gent al 50% es perquè es molt mes fàcil ampliar que reduir hores per part de l'empresari per les trabes de l'administració i el futur encara es molt incert.                          També s'hauria de mirar amb lupa tots els treballadors (que son molts) que amb els ERTOS cobren mes que abans ja que amb la reducció de lloguers s'estan forran a les costelles de tots.

    Respondre
  • #3 Blanca
    (23/07/20 16:38)

    Ja es hora que es controli la mala praxis. Empreses que no ho necessiten s'estan aprofintant, mitja jornada a la feina i mitja a casa sense cobrar com ho veieu??? i a sobre sense generar ni la meitat de les vacances. Això a de ser legal?

    Respondre
  • #2 Andreu
    (23/07/20 10:22)

    Hi ha extracomunitaris que viuen des de fa anys a Andorra emplamant permisos d'hivern un darrera l'altra i la resta de l'any en situació de turistes. Algú es creu que no treballen la resta de l'any? No hi ha prou control de la immigració. Suposo que és una voluntat política.

    Respondre
  • #1 Donald Boix
    (23/07/20 08:58)

    Aquests funcionaris podrien perseguir l´intrusisme i als indocumentats que estan treballant il.legalment. I ningú fa res.

    Respondre
4
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts