TALL A la 
CS-310 

Tall a la CS-310 entre Anyós i l'Aldosa a causa d'una esllavissada sense danys personals. El trànsit s'ha desviat pel centre de la Massana

Editorial

Festes de la Covid

La covid ha trastocat la vida dels ciutadans, els hàbits i els costums i estem davant un estiu atípic, sense viatges de llarga distància, amb poc turisme i amb unes festes majors molt restrictives per evitar rebrots, que ara és l’important.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest estiu els ciutadans viuran unes festes majors atípiques, probablement ni les persones més grans recorden aquests esdeveniments amb tantes restriccions i supressió d’actes, però com tot en aquests darrers mesos, és anormal. Un estiu sense viatges, aforaments a les platges, restriccions a bars i terrasses, supermercats, mascaretes pel carrer, res a veure amb la quotidianitat d’altres anys, tot molt diferent, tant que ni les ments més inventives podien preveure un món com l’actual, on la socialització és un dels grans perills, el turisme és inexistent i l’oci, una activitat de risc si es fa sense les màximes precaucions. La Covid-19 tindrà cura i vacuna, això és segur, però es cobrarà una factura molt elevada tant pel que fa a l’economia de la majoria de països com empreses i treballadors. L’anormalitat s’ha transformat en normalitat, i les parròquies celebraran les seves festes majors però d’una manera molt diferent, no simbòlica però quasi, però que en temps de tanta penúria cal evitar el confinament si no és estrictament necessari. Les festes majors res tindran a veure amb les d’altres anys. Està demostrat que els joves són un col·lectiu de risc perquè prioritzen les ganes de gresca sense tenir en compte el perill del coronavirus, i en territoris molt propers alguns rebrots han sorgit de trobades entre joves i de festes no autoritzades. És cert que el Govern ha programat una sèrie de concerts, però aquests estan destinats bàsicament a animar els turistes a venir a Andorra davant l’absència d’altres al·licients, com podia ser el Cirque du Solei, i amb unes estrictes mesures per assegurar la distància de seguretat i la prohibició de venda d’alcohol.

També en el cas dels comuns s’han previst concerts amb poc aforament i s’asseguraran que el fi de festa no s’allargui durant la nit. Òbviament caldrà estar atents a les inevitables ganes de sarau de la joventut i evitar reunions que poden ser perilloses perquè un petit rebrot pot suposar una escalada molt difícil d’aturar.

tracking