x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Rebuig del Senat francès

El canvi legislatiu que pretén deixar en un el nombre de cartrons de tabac que pot entrar una persona a França serà, amb tota probabilitat, rebutjat pel Senat. De ser així, la pilota tornaria a estar en mans de l’Assemblea Nacional
Actualitzada 17/07/2020 a les 06:31
El comitè de Finances del Senat francès ha acceptat una esmena al text que l’Assemblea Nacional va aprovar la setmana passada en què es fixava en un el nombre de cartrons de tabac que una persona pot entrar a França provinent d’un Estat de la Unió Europea o de països tercers, és a dir, també d’Andorra. L’esmena bàsicament rebutja el canvi legislatiu que pretén dur a terme l’Assemblea Nacional en considerar que reduir de quatre a un, en el cas dels països que perta­nyen a la Unió Europea, el nombre de cartrons de tabac que una persona pot entrar a França exposaria el veí del nord a una condemna per incompliment del dret de la Unió Europea en cas de litigi. Un cop el comitè de Finances ha donat el vistiplau a l’esmena que rebutja el canvi al Codi de general d’impostos per rebaixar els llindars per a la tinença de productes del tabac amb finalitats comercials, tot fa pensar que el ple del Senat francès també votarà en contra d’aquesta esmena introduïda al projecte de llei de modificació del pressupost de l’Estat del 2020 que el veí del nord vol canviar per fer front a les conseqüències econòmiques de la crisi sanitària provocada per la Covid-19. Quan ho faci, el text haurà de tornar a l’Assemblea Nacional i caldrà esperar per saber si la cambra baixa francesa manté la iniciativa sobre el tabac. La decisió presa per la comissió de Finances del Senat gal segur que serà benvinguda pels comerciants de tabac del Principat, ja que d’aprovar-se la reducció de la franquícia podrien veure disminuïts, i molt, els seus ingressos. Tot i que França, i també Espanya, només permet l’entrada d’un cartró i mig de tabac als seus països provinent d’Andorra, a la pràctica són dos. És a dir, que de reduir-se la franquícia els turistes només podrien comprar la meitat del tabac que poden adquirir a hores d’ara. La caiguda de vendes podria ser encara pitjor, ja que bona part dels visitants francesos que arriben al Pas de la Casa ho fan per comprar tabac. Si només poden adquirir un cartró és probable que no vinguin al país.
Etiquetes
  • #1 Xavier
    (17/07/20 09:20)

    El que decideixi el senat, no importa. Si l'assamblée nationale vol tornar a introduir l'esmena ho fara i quedara aprovada. Prou de marejar la perdiu, ja sabem que sou el diari oficial del govern, tenim un problema greu i el govern del xiquiparc l'esta cagant. 

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts