x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Residències segures

El confinament ha estat especialment dur per a la gent gran que viu en una residència geriàtrica perquè protegir-la de la Covid-19 ha significat aïllar-la de la família fins avui, que es recuperen els règims de visites
Actualitzada 11/06/2020 a les 06:42
El retrobament amb familiars o amb el cercle d’amistats serà sota les condicions estrictes que marca encara la situació sanitària, especialment perquè el de la gent gran és un col·lectiu vulnerable amb el qual s’han d’extremar encara més les precaucions. A més, els centres sociosanitaris, les residències geriàtriques, són instal·lacions amb una fragilitat major i així s’ha demostrat durant les èpoques més dures de la pandèmia. La Covid-19 ha estat especialment crua a El Cedre i també a Salita, perquè la quantitat de residents d’edat avançada suposa que un brot sigui molt més perillós. Afortunadament el darrer detectat a la residència escaldenca no ha derivat en cap cas greu. No obstant això, no deixa de ser una demostració que en cap cas es pot abaixar la guàrdia. Però tampoc es podia mantenir gaire més aquesta situació d’aïllament. És cert que els padrins han pogut mantenir el contacte amb l’exterior per la via telemàtica, però després de pràcticament tres mesos és necessari per al seu estat anímic tornar a veure els éssers estimats. Des d’avui, i un cop el Govern ja ha validat els nous protocols, es reprenen les visites a les residències, cadascuna de les quals haurà d’habilitar espais que garanteixin el distanciament social i fer neteges exhaustives en aquestes zones. A més, totes les visites hauran de ser amb cita prèvia. Unes noves rutines més farragoses però que s’han d’entendre per l’excepcionalitat del moment. La Covid-19 no només altera el règim de visites, també els nous ingressos. Totes les persones que entrin per ocupar una nova plaça s’hauran de sotmetre a una prova diagnòstica de la malaltia i sigui quin sigui el resultat passar catorze dies d’aïllament. La qüestió és minimitzar el risc que el virus travessi les portes. En paral·lel, el ministeri de Salut està efectuant cribratges en centres residencials per detectar possibles casos. Són armes efectives per poder frenar la malaltia en aquest estadi en el qual ens trobem, amb un virus en retrocés però que encara pot ser capaç de generar nous rebrots. I per combatre’ls és fonamental que es puguin traçar contagis i contactes per aïllar-los de manera ràpida. Avui també es duran a terme proves a un centenar de treballadors del Pas per avaluar la incidència de la reobertura de la frontera. Perquè s’ha de seguir alerta amb el virus.
Etiquetes
  • #1 Prudent
    (11/06/20 09:17)

    Molt encertat ser prudents en aquesta situació. Efectivament ha estat dur. Però precipitar se en la obertura no hauria estat segur pels padrins.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts