x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Vuitanta dies després

Res no fa pensar que la ciutadania, com ha fet des de l’inici de la crisi sanitària, no mantingui des d’avui, el primer dia de la nova normalitat, les mesures que Salut recomana per evitar un nou brot ara que el primer es dona per controlat
Actualitzada 01/06/2020 a les 06:47
La nit del 12 de març el Govern anunciava el tancament de les escoles per l’endemà, dictava restriccions en actes públics i el transport i recomanava a la gent vulnerable no sortir de casa en sospitar que el contagi del coronavirus s’havia convertit en comunitari. Poques hores després, en la vigília de la celebració del dia de la Constitució, l’executiu ordenava tancar a partir del 14 de març tot el comerç menys l’alimentació, les farmàcies i les benzineres. Un dia en el qual les estacions d’esquí anunciaven la finalització de la temporada. Passat el dia de la Constitució, el dilluns 16 de març es va dictar el tancament general de l’economia i l’inici d’un confinament que malgrat que mai ha estat obligatori ha estat seguit per la immensa majoria de la ciutadania. Era l’inici dels pitjors moments de la crisi sanitària provocada per la Covid-19 que fins ahir havia contagiat 764 persones i s’ha endut la vida de 51. La ciutadania va viure confinada en els seus domicilis les primeres setmanes de pandèmia fins que el Govern va decretar la primera d’una sèrie d’excepcions al confinament que han obert a poc a poc l’economia i han permès sortir al carrer, amb menys o més llibertat, la població. Avui, vuitanta dies després que es decretessin les primeres restriccions, Andorra torna a la que s’ha denominat nova normalitat. Fronteres obertes; bars i restaurants oberts; botigues obertes i més activitats esportives permeses. I demà, reobertura de les escoles. Tot es fa de manera parcial i amb algunes restriccions, però és vital que tant l’economia com la societat comenci a posar-se ja en marxa per aconseguir que la crisi que ja és una realitat sigui el menys lesiva possible. Sempre queda el perill o la por d’un nou rebrot, però és indispensable tornar al dia a dia d’abans de l’esclat de la crisi sanitària. I cal fer-ho fent cas de les mesures dictades per les autoritats sanitàries i no voler realitzar en un sol dia tot el que ens ha estat prohibit els darrers dos mesos i mig. Vist l’alt grau de compliment de la ciutadania de les mesures de confinament i distància social dictades pel Govern, malgrat que no hi havia cap estat d’alarma dictat que obligués a fer-ho, res fa pensar que ara serà diferent. Una altra qüestió és saber què passarà amb els turistes i si aquests també seran responsables. Avui s’esperen milers de francesos al Pas. Tindrem la primera resposta.
Etiquetes
  • #1 Toni
    (01/06/20 08:13)

    Però continuem confinats a Andorra, pessima negociació del nostre govern amb França. Mentides i més mentides de l'ambaixador espanyol i del nostre govern pel que fa Espanya. Són uns aprenents de bruixots que ens governen.

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts