x

Ens agradaria enviar-te les notificacions per a les últimes notícies i novetats

PERMETRE
NO, GRÀCIES
Compartir
Accedir
Subscriu-te Iniciar sessió
Buscar
DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA DIARI D'ANDORRA
DIARI TV MUSIK
Editorial

Un estiu segur

Andorra obrirà les fronteres sense restriccions a partir de l’1 de juny. És un missatge clar als nostres veïns que el Principat és un territori segur com a destí, però també perquè els ciutadans puguin sortir a l’exterior
Actualitzada 26/05/2020 a les 06:27
El govern espanyol preveu aixecar a partir del juliol la quarantena als viatgers que arribin a Espanya. Andorra ho farà abans, l’1 de juny, encara que la mesura tindrà uns efectes mínims perquè queda restringida a la regió sanitària propera de Catalunya i al radi de 100 quilòmetres que permeten les autoritats franceses. Però és un primer pas que permet demostrar als països veïns que el control del coronavirus és cert i que Andorra és un país segur. A les portes de l’estiu, la majoria de països que viuen de les visites de milions de persones s’apressen amb la desescalada per evitar posar més traves als turistes, tenint en compte que ja és segur que la temporada no serà de cap manera la mateixa que anys enrere. Andorra recuperarà la normalitat aviat, amb quasi tots els sectors en activitat i només amb algunes restriccions en actes multitudinaris, però mai s’ha d’oblidar que queden moltes incògnites sobre la Covid-19 i de moment no s’ha descobert la vacuna ni cap tractament que sigui eficaç. Tot apunta que la indústria del turisme arrencarà de nou, amb els aeroports oberts i limitacions per als viatgers d’aquells països on encara la pandèmia resisteixi i pugui representar un perill de contagi o de rebrot. Ara per ara els hotels asseguren que tenen una 50% de reserves per a aquest agost. Hi ha esperança en el turisme de proximitat, però que ningú s’esperi que aquest salvi l’estiu. Les conseqüències econòmiques de la pandèmia són inevitables en l’àmbit mundial i el millor que pot passar és que la recuperació sigui més ràpida del que pronostiquen alguns experts. Andorra fa bé d’obrir les fronteres, ja que a banda d’intentar buscar la reciprocitat és una mostra de confiança per a aquells que vegin el Principat com un destí segur en un món de moment insegur. S’han passat moments crítics i s’han perdut massa vides, però alhora és cert –els fets ho demostren– que les mesures que s’han adoptat han servit per reduir els contagis al mínim, deixar les UCI buides i facilitar que la gent comenci a fer una vida més o menys normal. El món s’encomana als científics i prega perquè no hi hagi rebrots. Encara no es coneix amb prou detall la naturalesa del virus ni la seva evolució, però la dura experiència ha de servir en el futur. El present és un estiu que serà diferent, però Andorra hi arriba en bones condicions.
Etiquetes
  • #1 Pep
    (26/05/20 07:49)

    Un estiu segur? Andorra Covid-free? Fronteras obertes a tot arreu i sense restriccions només té una lectura: pa per avui i gana per a demà. 
    Estem fent allò que demanàvem tots de NO fer: actuar com si res haguès passat. El rebrot està garantít i serà molt i molt dur. Però haurem salvar l'estiu!!!! Morirà gent, ha mort gent, però els diners de l'estiu vindran, això ho compensa tot! Fàstic!!!!!

    Respondre
1
Diari d'Andorra Twitter

Opinions sobre @diariandorra

Envia el teu missatge
HELISA - Gestor de continguts
© Diari d’Andorra
(Premsa Andorrana) 2005-2024 - C/ Bonaventura Riberaygua, 39, 5è pis - Telèfon : +376 877 477

Col·laboradors:

HELISA - Gestor de continguts